Rock News

Zakk Wylde nu este îngrijorat de faptul că muzica rock este acum mai puțin populară decât rap-ul și hip-hop-ul

Metal-Heads.de din Germania a realizat un interviu cu solistul Black Label Society și chitaristul Ozzy Osbourne, Zakk Wylde în care acesta ne-a împărtășit părerile despre schimbările din muzică din ultimele decenii și a vorbit despre schimbările de gust ale ascultătorilor de muzică actuali.

Vorbind despre modul în care industria muzicală s-a schimbat, de când a început el, în urmă cu peste trei decenii, Zakk Wylde a subliniat importanța adaptării la schimbările tehnologice, însă acest lucru nu schimbă nimic din relația ascultătorilor cu muzică: nu contează formatul, ci muzicienii și oamenii care sunt mișcăți de muzică lor.

"Este cu siguranță diferit față de ceea ce era pe vremuri, dar, în același timp, oferă mai mult control artistului, astfel încât să poți face ce vrei, poți fi propriul șef, dacă înțelegeți ce vreau să spun în acest sens. Dar, da, muzicienii vor fi muzicieni. Cred că dacă Led Zeppelin s-ar lansa acum și dacă Black Sabbath s-ar lansa în ziua de azi, tot vor avea succes pentru că ar concerta și ar face muzică pe care o fac ei".

În ceea ce privește schimbarea de gust a generațiilor, muzică rock pierzând teren în favoarea rap-ului și a hip-hop-ului, Zakk Wylde a spus ai în ziua de azi mult mai multe opțiuni și mult mai multă muzică de ascultat, însă el ascultă același gen.

"Oameni, sunt mai multe lucruri de descoperit și sunt mai multe lucuri de făcut. Judas Priest tocmai a avut un album de succes, (Firepower). Ultimul album Black Label a fost pe locul 4 în topul Billboard așa că, nu, eu încă cred că oamenii iubesc muzica rock și nu cred că e vreo problema".

Foto: Getty Images/ Guliver.