Rock News

Cât au câștigat americanii de la Metallica pe o apariție live, în turneul WorldWired?

Dacă ești curios, iată că noi avem răspunsul.

Metallica a ajuns pe locul al patrulea în topul Pollstar Global Concert Pulse, cu câștiguri de mai mult de două milioane de dolari pe apariție live, în timpul turneului european care abia s-a încheiat.

Thrasherii din San Francisco au reuși să vândă în jur de 20.451 de bilete pe fiecare piață, cu un cost mediu de 104$ pe bilet. Cele 19 rapoarte pe care le-au trimis celor de la Pollstar au inclus și două seri de spectacol în Stuttgart, la Hanns Martin Schleyer Halle, care a adus trupei venituri de 3.3 milioane de dolari.

În acest moment, Metallica se află într-o pauză de trei luni, căreia îi va urma partea americană a turneului de promovare a ultimului album lansat de ei „Hardwired... To Self-Destruct”, WorldWired .

Aventura americană va începe, pentru băieți, pe 2 septembrie, în Wisconsin, și se va termina pe la jumătatea lunii martie 2019, în Michigan. Fiecare achiziție de bilet va atrage după sine un bonus: o copie digitală a albumului „Hardwired... To Self-Destruct”.

 

Veniturile pe care Metallica le-a obținut de pe urma acestui turneu, în 2017, sunt de 152.8 milioane de dolari, în total, din care 110.3 milioane de dolari au fost obținuți în America.

Foto: Guliver / Getty Images