Rock News

Five Finger Death Punch: „And Justice For None” a debutat pe poziția a patra în topul Billboard 200

Americanii au ajuns în top 10 al Billboard 200 pentru a șasea oară, după șapte albume lansate. Iată care sunt celelalte discuri extrem apreciate.

Five Finger Death Punch a debutat pe locul al patrulea în topul Billboard 200, cu cel de-al șaptelea album de studio, „And Justice For None”. Discul a fost lansat pe 18 mai și a fost vândut în 71.000 de exemplare până pe 24 mai, 60.000 fiind copii fizice ale acestuia. Aceste evaluări au făcute de Nielsen Music.

Primele trei locuri ale topului au fost ocupate de coreenii de la BTS, cu albumul lansat pe 21 mai, „Love Yourself: Tear”, de Post Malone, cu materialul „beerbongs & bentleys” și de rapperul Lil Baby, cu primul său album de debut, „Harder Than Ever”.

Topul Billboard 200 include cele mai populare albume ale săptămânii, această popularitate fiind măsurată în funcție de vânzări tradiționale, descărcări de piese și streaming. 10 piese vândute sunt considerate a fi un album, pentru streaming numărul fiind „un pic mai mare”. 1.500 de stream-uri sunt echivalentul achiziției unui album.

Five Finger Death Punch a mai făcut parte din topul Billboard 200, prin albumele „Got Your Six” (No. 2, 2015), „The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell: Volume 2” (No. 2, 2013), „The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell: Volume 1” (No. 2, 2013), „American Capitalist” (No. 3, 2011) și „War Is the Answer” (No. 7, 2009). Singurul disc al americanilor ce nu a intrat în Top 10  a fost acela de debut, The Way Of The Fist” (No. 107, 2008).

Într-un interviu acordat recent, basistul 5FDPChris Kael, a spus că strategia de lansare pe piață pentru „And Justice For None” a fost diferită față de cea abordată până acum. „A fost prima oară când am încărcat albumul pe Spotify, încă din prima săptămână de la lansare. În alți ani, nu conta streaming-ul în numărarea albumelor vândute. Acum, au fost alăturate, de unde rezultă că streaming-ul înseamnă o creștere a vânzărilor,” a declarat Kael. „Este prima oară când am intrat în forță pe toate platformele. E accesibil peste tot, din momentul lansării. Sperăm să reușim un truc magic aici. Am mai avut numeroase albume pe locul al doilea.”

Cel de-al șaselea album Five Finer Death Punch„Got Your Six”, a fost vândut în 119.000 de bucăți, în prima săptămână de la lansare, debutând pe locul al doilea în Billboard 200.

Primele patru discuri ale americanilor au depășit 500.000 de bucăți vândute, însă nu au ajuns să ocupe prima poziție. 

Foto: Facebook