Rock News

Anthrax: Toboșarul Charlie Benante ne explică ce îi diferențiază de celelalte trei trupe din „Big Four”

Benante a abordat și subiectul retragerii veteranilor de la Slayer, care au hotărât să mai organizeze un turneu de adio, înainte de a-și înceta activitatea.

Anthrax au împlinit 35 de ani de la debut, în 2016, iar toboșarul Charlie Benante a acordat un interviu publicației Fargo Monthly în care a abordat subiectul longevității formației. „Când încerci să faci ceva pe termen lung, aș zice că este foarte important să își placă ceea ce faci. De-a lungul anilor, am tot văzut diverse stiluri muzicale formându-se și dobândind popularitate. Trăim într-o eră în care mediul contemporan susține că muzica rock și-a trăit deja viața și trebuie să facă loc pentru alte genuri muzicale. Noi nu credem asta. Toată lumea încă este aici și asta se vede cu ochiul liber. Uite-te, spre exemplu, la Iron Maiden și la AC/DC – și-au păstrat direcția și încă sunt relevanți; și noi facem același lucru.”

Benante a abordat și subiectul retragerii veteranilor de la Slayer, care au hotărât să mai organizeze un turneu de adio, înainte de a-și înceta activitatea.

Diferența dintre abordările muzicale ale Anthrax și ale celorlalte trei formații ce fac parte din The Big Four ale thrash metalului optzecist – Megadeth, Metallica și Slayer – spune Charlie, este că, deși băieții se consideră o trupă de heavy metal, le place și rock and roll-ul. „Ne plac diferite forme muzicale. Mie, spre exemplu, îmi place funk-ul - mai ales ca toboșar, este instinctiv. Când a venit curentul rap, eu am fost primul care l-a inclus în stilul nostru. Apoi, am ajuns să scoatem o piesă alături de Public Enemy, acela fiind unul dintre momentele de glorie ale carierei mele. Cred că asta ne diferențiază de ceilalți – nu ne este teamă să depășim limitele diferitelor stiluri muzicale.”

Întregul interviu poate fi citit aici.

Anthrax s-au alăturat celor de la Slayer în cadrul turneului lor de adio, împreună cu Lamb Of GodTestament, Behemoth și Napalm Death.