Rock News

Red Hot Chilli Peppers, Don Henley (The Eagles), Steven Tyler (Aerosmith), în pericol de a fi înlăturați de pe Spotify

Se pare că toate platformele media au început să își schimbe politicile. Uite care ar fi motivul excluderii acestor artiști de pe Spotify.

Prin intermediul publicației The Pulse Of Radio, am aflat că grupul pentru protecția drepturilor femeii, UltraViolet, a cerut ca de pe platforma Spotify să fie scos materialul ce aparține unora dintre cei mai ascultați artiști. Printre aceștia se numără Ted Nugent, Don Henley (The Eagles), Steven Tyler (Aerosmith), dar și trupa Red Hot Chilli Peppers. Motivul acestei cereri? Acești artiști sunt „glorificați în ciuda acuzațiilor de abuz care li s-au adus”. Există posibilitatea ca asociația să și primească un răspuns favorabil, din moment ce Spotify a eliminat materialele unor artiști, săptămâna trecută, din cauza unei schimbări în politicile companiei, unde este specificat, acum, că nu vor fi promovate persoanele cu un trecut pătat de comportament abuziv.

Spre exemplu, R. Kelly și XXXTentacion, doi artiști cu un istoric bogat în ceea ce privește abuzul sexual, au fost eliminați de pe platformă, ca rezultat direct al noilor reguli Spotify.

Directorul executiv al UltraViolet, Shaunna Thomas, i-a scris conducătorului platformei de muzică o scrisoare deschisă, în care precizează: „În numele celor un million de membri ai asociației noastre, UltraViolet  aprobă și susține alegerea Spotify. Dar, după cum știți, acești doi bărbați nu sunt singurii agresori prezenți pe platformă. Vă rugăm să verificați mai amănunțit trecutul artiștii pe care îi promovați.”

Într-o declarație oficială care anunța decizia Spotify de a nu înceta promovarea lui R. Kelly, site-ul spune că: „Muzica lui va continua să fie disponibilă, însă noi nu o vom promova, în mod activ. Nu cenzurăm conținutul din cauza comportamentului unui artist sau al unui creator, însă dorim ca deciziile noastre editoriale – ceea ce alegem să promovăm – să reflecte valorile noastre. Când un artist dă dovadă de manifestări de ură sau de comportament vătămător, această acțiune poate afecta modul în care lucrăm alături de artist.”

Managementul lui Kelly a răspuns cu o declarație proprie, în care spune că „nu a fost, niciodată, acuzat de manifestări de ură”, că „este nevinovat”, dar și că „acuzațiile aduse la adresa lui fac parte dintr-o campanie în derulare, de distrugere a reputației sale, condusă de inamici care caută să se răzbune”.

 

Foto: Facebook