Rock News

David Ellefson (Megadeth) : "Suntem toți o ramură din arborele genealogic Metallica"

În timpul unui interviu cu "The New And Improved Super Retro Throwback Reviews: The Audio Files", David Ellefson și-a exprimat din nou dorința, în numele Megatdeth, pentru un nou "Big Four" și a subliniat importanta trupei Metallica.

David Ellefson a spus că Metallica este trupa care conduce show-ul și Megadeth este recunoscătoare că a fost luată în considerare.

"Evident, sunt o trupa foarte mare și suntem mândri că sunt din genul nostru, pentru că stau acolo ca eșaloane, ca U2 și The Rolling Stones - mă refer, cei mai mari dintre cei mari - și este atât de tare că o trupa thrash metal să stea și ea în acest "turn de fildeș", dacă vreți".

În continuarea interviului, David Ellefson a numit Metallica liderul genului thrash, adăugând: "Evident, sunt bucuros că Dave (Mustaine) a fost în trupa; nu am fi avut Megadeth dacă Dave nu ar fi fost în Metallica. Așadar, la un anumit nivel, suntem toți o ramură din arborele genealogic al Metallica“.

Metallica, Megadeth, Slayer și Anthrax au cântat pentru prima dată în istorie, pe 16 iunie 2010, în fața a 81.000 de fani de la festivalul Sonisphere din Varșovia. Au concertat apoi pentru mai multe date în 2011, inclusiv ultimul concert "Big Four", care a avut loc la 14 septembrie 2011 pe stadionul Yankee din New York. De atunci, Metallica, Slayer și Anthrax au mai cântat împreună, inclusiv la Festivalul Soundwave din Australia, în 2013 sau la Heavy MTL festival în Montreal, Canada, în 2014.

Foto: Getty Images/ Guliver.