Rock News

David Gilmour, nou single, „Between Two Points”, alături de fiica sa, Romany Gilmour

Cel de-al doilea single de pe mult-așteptatul album Gilmour este un cover după duo-ul dream-pop The Montgolfier Brothers și o are pe fiica lui Gilmour, Romany la voce și harpă.The Montgolfier Brothers, un duo pop britanic format din Mark Tranmer și Roger Quigley, și-a lansat albumul de debut, „Seventeen Stars”, care includea „Between Two Points”, în mai 1999.

„Between Two Points” urmează să apară pe viitorul album al lui Gilmour, „Luck and Strange”, care va fi lansat pe 6  septembrie. Înregistrat într-o perioadă de cinci luni, acest album marchează primele materiale cu muzică nouă în aproape un deceniu, de la Gilmour.

Chitaristul a spus că inițial a plănuit să cânte el melodia, dar și-a dat seama că „pur și simplu, din punct de vedere liric, nu mi se potrivea”. Apoi i-a cerut fiicei sale să o cânte și a schimbat cheia pentru a se potrivi vocii ei, care „are exact tipul potrivit de vulnerabilitate și tinerețe pentru cântec”.

Albumul „Luck and Strange” conține opt melodii originale noi, plus „Between Two Points”. Piesa de titlu conține părți de clape ale co-fondatorului al Pink Floyd, Richard Wright, care au fost înregistrate inițial în 2007, în timpul unei sesiuni într-un hambar din casa lui Gilmour.

Înainte de „Between Two Points”, o melodie intitulată „The Piper's Call” a fost lansată ca single principal al albumului.

Pe David Gilmour îl putem vedea live în Europa în această toamnă, în câteva show-uri programate la Londra și Roma.


Foto: captură Youtube.