Rock News

David Gilmour anunță primele concerte după o pauză de opt ani

Chitaristul Pink Floyd se pregătește de lansarea albumului său solo, în această toamnă, disc numit „Luck and Strange”, și a anunțat șase show-uri, toate la Royal Albert Hall, în octombrie.

Biletele vor fi puse în vânzare pe 10 mai, prin Ticketmaster, cu pre-sale începând din 8.

Într-un interviu pentru Uncut, Gilmour și-a exprimat dorința de a evita interpretarea materialelor Pink Floyd din anii '70, preferând să acorde o atenție mai mare altor decenii. El nu a dat un motiv specific pentru a evita clasicele Pink Floyd de pe „The Dark Side of the Moon” sau „The Wall”, însă probabil că acest lucru este din cauza relației tensionate cu fostul coleg de trupă, Roger Waters.

Cele mai cântate piese Pink Floyd de către Gilmour în turneul anterior, din 2016, au fost, potrivit setlist.fm, „Comfortably Numb”, „Run Like Hell”, „Money”, „Wish You Were Here” și „High Hopes”.

„Luck and Strange”, primul album solo din 2015 încoace al lui David Gilmour, va fi lansat pe 6 septembrie. Ca o avanpremieră, a lansat „The Piper’s Call” și, desigur, așteptăm mai multe single-uri și date europene de concert.

Deocamdată, datele turneului David Gilmour 2024 sunt:

10/09 – Londra, Marea Britanie @ Royal Albert Hall

10/10 – Londra, Marea Britanie @ Royal Albert Hall

10/11 – Londra, Marea Britanie @ Royal Albert Hall

10/12 – Londra, Marea Britanie @ Royal Albert Hall

10/14 – Londra, Marea Britanie @ Royal Albert Hall

10/15 – Londra, Marea Britanie @ Royal Albert Hall