Rock News

Hidden Gems la Electric Castle 2024: Khruangbin

HIDDEN GEMS LA ELECTRIC CASTLE 2024 - Vineri, de la ora 15, la Rock FM. Cu Lucian Boariu.

Khruangbin

- E trupa pe care o știi, fără să știi că o știi: atmosfera creată de muzica lor a devenit atât de căutată încât e imposibil să intri într-o cafenea, hotel, restaurant fără să auzi  măcar o piesă a lor.

- Este ieșit din comun cu o trupă cu muzică aproape exclusiv instrumentală a devenit atât de populară, dar e meritul celor trei membri de a fi creat un mix unic între rock psihedelic, funk și surf rock, cu influențe din toate colțurile lumii, de la ritmuri orientale, la muzică latino sau gospel

- Probabil ar trebui sa recunoaștem că au creat un subgen propriu, de altfel sunt una dintre cele mai „copiate” trupe ale momentului, cu mulți artiști căutând să recreeze acele „Khruangbin vibes”, muzica ce dă mereu o stare de bine. Când ai zeci de playlist-uri ce-ti poartă numele, ca trupă nu ai nevoie să de te mai definești, ci doar să fii consecvent cu ceea ce ai reușit să creezi.

RTW - Hidden Gems la Electric Castle 2024: Khruangbin

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:06:08

Hidden Gems la Electric Castle 2024: Kawala

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:05:35

RTW - Hidden Gems la Electric Castle 2024: Royel Otis

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:04:48

RTW - Mihnea Blidariu, Luna Amară

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:13:46

De ce să nu ratezi concertul lor la Electric Castle?

Kkruangbin e o trupă care trebuie ascultată live, nimic nu se compară cu senzația de a simți cum vibrezi alături de mii de oameni, plutind în același zen. Fie că ești rocker, rapper sau doar ai ajuns întâmplător să-i asculți, te vei surprinde zâmbind, aplaudând și cerând un bis. Recunoaștem, Khruanbing sunt molipsitori.

Khruangbin, trio-ul muzical din Houston, Texas, este format din Laura Lee la bas, Mark Speer la chitară și DJ Johnson la tobe. Numele lor înseamnă "avion" în limba thai, simbolizând traversarea granițelor culturale prin muzică.

Albumul lor de debut, "The Universe Smiles Upon You" (2015), este inspirat de muzica thai din anii '60, în special genul Luk thung. Următorul lor album, "Con Todo el Mundo" (201😎, are influențe din Spania și Orientul Mijlociu, în special din Iran. În 2020, au lansat "Mordechai", un album care continuă explorarea lor muzicală diversă, iar în 2022 au colaborat cu Vieux Farka Touré pentru albumul "Ali", care include reinterpretări ale pieselor lui Ali Farka Touré.

Khruangbin au colaborat cu mai mulți alți artiști de-a lungul anilor, inclusiv Tierra Whack, Toumani Diabaté și Leon Bridges. În 2019 au lansat un album complet alături de Bridges intitulat Texas Sun. Colaborarea le-a adus două nominalizări la premiile Grammy.