Morning Glory

Noutăți de la Casa Bună, cu Valeriu Nicolae

Valeriu Nicolae, fondatorul Asociației Casa Bună, a venit azi-dimineață la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” pentru a da câteva noutăți despre activitatea ONG-ului și pentru a povesti despre câțiva dintre copiii ajutați de programele desfășurate de acesta

Valeriu Nicolae și membrii Asociației Casa Bună știu că e important să faci bine chiar și atunci când nu e post. Răzvan Exarhu și gloryoșii l-au chemat la emisiunea de azi „Morning Glory” pentru a afla ce se mai întâmplă la asociație și ca să vorbească despre cum programul acesta îi ajută pe copii. 

Valeriu a început prin a povesti despre Rebeca, care atunci când a ajuns la Casa Bună avea doar 7 ani. Fetița era malnutrită și bolnavă. Asociația le face analize de sânge celor mici de două ori pe an. Prin intermediul acestora i-au descoperit Rebecăi o gaură în inimă, care trebuia operată de urgență. Dificil a fost, totuși, să îi găsească părinții, care duceau un stil de viață destul de împrăștiat. Invitatul a reușit să o interneze, iar, acum, Rebeca are 19 ani și o viață promițătoare. 

Un alt exemplu a fost povestea lui Denis, un copil crescut în ghetou, cu o inteligență motrică fantastică, pe care asociația a reușit să îl trimită la grădiniță. Cu toate că, la început nu aprecia disciplina, acum își fructifică talentul și joacă cu plăcere ping pong. 


Proiectul pe care Casa Bună îl desfășoară în prezent e construirea unei grădinițe pe bune, unde să pregătească prichindeii pentru școală, unde să le ofere șase zile din săptămână mâncare hrănitoare și somn odihnitor, în condiții igienice. În aproximativ două săptămâni vor turna placa de beton pentru cea mai mare grădiniță din Ilfov.  

„Câți reușesc să evadeze din lumea din care provin?”, a întrebat Exarhu. „Aproape toți. Niciunul dintre copiii care au trecut prin programul nostru nu a devenit dependent de droguri”, a răspuns Valeriu Nicolae. 

Morning Glory - 8.04.2024 - ȘTEFAN NANU + VALERIU NICOLAE

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:26

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07