Rock News

Rock The Underground: Taking Back August continuă turneul „Chrysalis”

Țara va răsuna cu muzică rock și săptămâna aceasta! Pornim explorarea muzicală de azi, cu concertul Syfo Dias, apoi urmărim călătoria trupei de metalcore Taking Back August, urmând să sărbătorim cinci ani de la lansarea albumului „Două Minute” cu formația Nuanțe. Finalizăm programul din această săptămână cu concertul Doomsday Astronaut și Sanctuar

Așa cum am anunțat și săptămâna trecută, diseară, mergem să vedem trupa Syfo Dias la clubul Control. Băieții tocmai au lansat albumul de debut „In Tension”, o lucrare superbă cu tot felul de influențe precum jazz, metal, hard rock, toate îmbinate foarte echilibrat. E un sunet cu totul diferit față de ce se mai aude pe la noi și chiar vă încurajez să îi prindeți la concert. Eu voi fi acolo diseară negreșit! 


Joi, Taking Back August, trupa de metalcore din București, lansează, la Iași, albumul, „Chrysalis” - încă un debut în forță. Concertul va avea loc la RocknRolla, iar băieții vor aduce și formația Hiraeth, o gașcă foarte talentată, care cântă melodic death metal. E o ocazie perfectă să ascultați albumul, pentru că acesta încă nu a apărut pe platforme. E foarte energic și puternic accentuat de linii melodice de muzică electronică. Taking Back August va continua turneul la Roman, vineri, la Suceava, sâmbătă, după care urmează ca săptămânile viitoare să plece la Brașov, Cluj, Arad și Timișoara. 


Tot joi, trupa Nuanțe sărbătorește aniversarea de cinci ani de la lansarea albumului „Două Minute”, la The Pub. Nuanțe e o trupă care îmbină două stiluri polar opuse, funk-ul vesel cu grunge-ul apăsător. Avem interviu pe tema aniversării albumului pe site deja. Deci, ne vedem joi seară la concert să sărbătorim alături de trupă, cu temele făcute, desigur.


Că tot vorbeam de Timișoara, Doomsday Astronaut, fostă trupă competitoare la Constelații Metal, ajunge sâmbătă, cu turneul de primăvară, la Nemesis Art Club. Doomsday a scos anul trecut „Djent Djinn”, un super album de metal progresiv instrumental, care pe mine m-a lăsat mască. E urcat peste tot, deci aruncați o ureche peste capodopera băieților. Vor împărți scena cu Sanctuar, o trupă timișoreană activă din 2004, care a cântat alături de greii rockului românesc, precum Cargo, Iris, Trooper, Bucovina și mulți alții. 



Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 02.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:34

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28