Rock News

Cum a cerut-o Anthony Kiedis în căsătorie pe Debbie Harry, la numai 15 ani

În 1974, când Kiedis era doar un copil de 12 ani, a mers să locuiască cu tatăl său, John Michael Kiedis, alias Blackie Dammett, în California. Tatăl solistului se întorsese după o perioadă în Europa și-și petrecea timpul împrietenindu-se cu elita rock and roll-ului, în încercarea de a-și face o carieră în actorie. În timp ce aștepta ca mai marii de la Hollywood să-i bată la ușă, vindea droguri

Kiedis își amintește chiar că tatăl său a fost primul care l-a introdus în lumea drogurilor, întrebându-l dacă nu vrea un joint, iar tentația a fost prea mare: „Mi-a plăcut senzația. Mi s-a părut ca un medicament pentru a calma sufletul și a trezi simțurile”, povestește în memoriile sale, „Scar Tissue”, Anthony Kiedis.

Anthony Kiedisîmpreună cu tatăl său, John Kiedis (Blackie Dammett). Photo Credits: Instagram / therocknrolldiaries



În acea perioada, tânărul Kiedis va intra în contact cu unele dintre cele mai de neoprit talente ale anilor '70. Și-a încrucișat drumurile cu toți, de la David Bowie la Talking Heads, Led Zeppelin și nu numai. El și tatăl său erau mari fani ai punk-ului și new-wave-ului de la sfârșitul anilor 70, având cunoștințe atât de pe scena autohtonă a Los Angeles-ului, cât și din valul de trupe care soseau din toată țara pentru a cânta în localuri celebre precum Sunset Strip și The Whisky-A-Go-Go. O astfel de trupă, de mare reputație, care a venit pe Coasta de Vest, a fost Blondie.

Trupa a deschis un spectacol pentru Ramones, iar Kiedis și fiul său - acum un pic mai mare, la 15 ani, au participat la petrecere de după. După cum a povestit Kiedis în Scar Tissue, „La acea vreme, discul meu preferat era primul al Blondie. Fiecare dintre acele cântece a fost gravat pentru totdeauna pe sufletul meu și eram total îndrăgostit de Deborah Harry”.


Debbie Harry, Photo Credits: Instagram / army_of_luv_


Se pare că tânărul Kiedis, încrezător în farmecul său, i-a cerut lui Harry să se căsătorească cu el. Debbie Harry și-a amintit de întâmplare ulterior, cu toate că a exagerat un pic vârsta luii Kiedis: „Am avut o [propunere] de la Anthony [Keidis] de la Red Hot Chilli Peppers când avea vreo opt ani! Apreciez asta. A trebuit să-l dezamăgesc puțin”.

Anthony Kiedis trebuie să fi trecut în cele din urmă peste refuz, iar cei doi s-au reîntâlnit apoi într-un film al lui Paul Morrissey, numit „Changing Fashion” în 1993, pe care îl puteți viziona mai jos:

Foto: Getty Images/ Guliver.