Rock News

Ozzy Osbourne: "Mi-ar plăcea să pot reveni pe scenă, dar nu pot nici să stau în picioare"

Ozzy Osbourne a vorbit recent despre nominalizarea sa la Rock and Roll Hall of Fame, dar și despre starea sa de sănătate și planurile de a reveni pe scenă pentru a-și lua rămas bun de la fanii săi

Într-un interviu acordat publicației Rolling Stone, Ozzy Osbourne a vorbit despre cât de încântat este de nominalizarea sa pentru Rock and Roll Hall of Fame, explicând că nu crede că va fi totuși inclus în lista câștigătorilor. Deși muzicianul a intrat în Hall of Fame încă din 2006, ca solist al trupei Black Sabbath, acesta a declarat acum că: „Am luat-o razna când am auzit. E o mare onoare să fiu nominalizat, însă nu mă aștept să intru. Pe lista nominalizărilor există Mariah Carey, Cher, Lenny Kravitz. Mă „lupt” cu niște artiști serioși. Așa că, dacă intru, bine. Dacă nu, asta e.

Ozzy, care a lansat două albume în ultimii patru ani – „Ordinary Man” în 2020 și „Patient Number 9” în 2022, ambele produse de Andrew Watt – a confirmat, de asemenea, că intenționează să facă un nou album. „Aștept ca Andrew Watt să mă sune”, a spus el. „A lucrat cu Lady Gaga. Mor de nerăbdare să fac mai multă muzică”.

Legendarul solist Black Sabbath, care s-a luptat cu o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, a fost întrebat și când crede că ar putea fi capabil fizic să revină pe scenă. El a spus: „Mi-ar plăcea, dar nu pot sta nici bine în picioare. Poate voi reuși ceva într-o zi. Îmi este teribil de dor". Întrebat de un eventual recital în cazul în care va fi introdus în Rock Hall, el spune: „Poate. Vom vedea”.

Artistul a explicat că deși îi e extrem de dor de scenă, de fanii săi și de bucuria de a cânta live, încearcă să ia treptat în fiecare zi procesul de recuperare și că va aștepta atâta timp cât va simți că nu e pregătit complet. Acesta se declară nemulțumit de ipoteza de a urca pe scenă ca o umbră a ceea ce a fost odată și exclude vehement posibilitatea de a apărea pe scenă într-un scaun cu rotile. Mai mult, Ozzy a continuat prin a le mulțumi fanilor săi care au făcut posibil ca el să aibă o carieră de peste cinci decenii, mai întâi cu Sabbath și apoi ca artist solo. „Ăsta e unul dintre lucrurile pentru care am fost cel mai enervat! Nu am avut niciodată șansa să-mi iau rămas-bun sau să le mulțumesc”, a spus Osbourne. 

Acum patru ani, Ozzy a dezvăluit că a fost diagnosticat cu boala Parkinson, o afecțiune neurodegenerativă care progresează lent la majoritatea oamenilor și nu are nici un tratament. La începutul lunii noiembrie, fiul lui Ozzy și Sharon, Jack, a declarat presei că zilele tatălui său de turnee s-au încheiat.