Rock News

Rock The Underground: Debandadă cu The Schnitzels

Săptămâna aceasta începe cu energia duoului exploziv The Schnitzels, trece prin vibrațiile proaspete ale trupelor Private Venganza, Taking Back Agust și June Turns Black și se finalizează cu o întoarcere bruscă în Timișoara anului 1991, prin muzica Haos

Începem programul de concerte chiar din această seară, cu un duo exploziv. The Schnitzels, trupa formată din minunații Narcis Axinte și Mr. Jurjak, va cânta la Expirat. Formația a lansat anul trecut un album superb de rock alternativ ceva mai brutal, intitulat „Phantasmagore”. Te trece brusc din stări de visare și melancolie în solo-uri dinamice și violente. Ei își descriu proiectul într-un fel foarte interesant: „Un proiect secundar pus cap la cap din ce le place lor, când nu le place ce le place de obicei. Pentru cunoscători”. Voi fi și eu acolo diseară!


Private Venganza lansează primul EP

De Private Venganza nu s-a mai auzit un pâs de multă vreme, însă trupa se întoarce în forță pe scenă, pe 14 martie, la clubul Nether. Și nu așa, degeaba, ci vor lansa oficial EP-ul care poartă numele formației. E primul material lansat și e foarte tineresc, „e fresh”, cum s-ar zice, și e foarte bine făcut. Piesele sunt vechi, au mai fost cântate live, dar acum, le putem asculta oriunde. Însă tot mai bine e la concert! 


Sâmbătă, Sibiul va avea parte de o seară memorabilă! Pe 16 martie, trupa de metalcore Taking Back August va lansa în mod oficial albumul „Chrysalis” la Love Bar. E vorba despre un super material, care încă nu a apărut pe platformele de streaming, deci, e musai să mergeți la concert să îl auziți. Cu siguranță, veți râvni după sunetul acesta până când băieții îl vor publica. În deschidere, va cânta June Turns Black, încă o formație foarte tare de metalcore, atenție, cu o super fată la voce. Dacă vi se pare neobișnuită vocea feminină pe un stil așa agresiv, aflați că eu am poreclit-o pe Rach, solista trupei, „Răcnetul Carpaților”. E ceva de senzație!


Tot sâmbătă, în Capitală, trupa Haos va cânta la Underworld, club care aniversează 20 de ani de existență. Haos a fost printre primele trupe ale curentului punk în România și s-a înființat în 1991, la Timișoara. Membrii au pus, mai apoi, bazele mai multor formații, precum Terror Art, Persona și, cea mai cunoscută dintre toate, Implant Pentru Refuz. Concertul e un simbol, o bună bucată de istorie a rockului românesc, iar Underworld, clubul, reprezintă de 20 de ani încoace, un centru al rockului underground. Vă recomand călduros să mergeți!

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 12.03.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:43

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28