Rock News

10 cele mai bune albume metal, în opinia lui Ozzy Osbourne

Într-un interviu din 2017 pentru Rolling Stone, Ozzy Osbourne a fost rugat să numească cele zece albume metal preferate din toate timpurile. Printre selecțiile sale s-au numărat discuri de la Metallica, Alice in Chains, Guns N’ Roses, Led Zeppelin, păstrând un loc special pentru una dintre trupele de metal cele mai apropiate de inima lui și care vine tot din orașul lui natal, Birmingham

„Ce pot să spun, băieții din Judas Priest nu sunt doar colegii mei din orașul natal, Birmingham, ci și una dintre cele mai bune trupe de metal din toate timpurile”, a spus Osbourne, alegând capodopera trupei din 1980, „British Steel” în preferințele lui. „Acest album avea „Living After Midnight”, „Breaking the Law” și „Metal Gods”. British Steel este un clasic care va rezista cu siguranță timpului”.

Judas Priest s-a format în 1969, la doar un an după Black Sabbath, iar cele două trupe au pus Birmingham-ul pe hartă ca epicentrul hard rock-ului britanic. De asemenea, Robert Plant și John Bonham de la Led Zeppelin și-au găsit locul pe scena Black Country, ca membri ai trupei rock din West Bromwich, Band of Joy.

„Appetite for Destruction” este „unul dintre cele mai mari albume de debut din toate timpurile”, âși continuă Ozzy Osbourne prezentarea clasamentului. „Nu există nici un cântec slab aici. Nu mă plictisesc niciodată să-l ascult”.

„Zeppelin IV” a fost și el ales de Ozyy, explicând: „Toate albumele lor de studio sunt clasice, dar acesta este unul dintre preferatele mele din toate timpurile”.

Referitor la AC/DC, Ozzy spune: „Îl iubesc pe Brian Johnson, dar pentru mine bunul meu prieten, regretatul Bon Scott, a fost cel mai bun cântăreț pe care AC/DC l-a avut vreodată. Acest album a fost ca o dependență pentru mine”.

Cele 10 albume metal preferate ale lui Ozzy Osbourne, în ordinea alfabetică a trupelor, prin Rolling Stone:

AC/DC - Highway to Hell

Alice in Chains - Facelift

Guns N' Roses - Appetite for Destruction

Judas Priest - British Steel

Led Zeppelin -- Led Zeppelin IV

Megadeth - Rust in Peace

Metallica - Master of Puppets

Motorhead - Ace of Spades

Pantera - Cowboys from Hell

Rob Zombie - Hellbilly Deluxe

Foto: Getty Images/ Guliver.