Rock News

Zakk Wylde, despre motivul pentru care nu s-a alăturat Guns N' Roses

Într-un interviu cu Ozzy’s Boneyard de la SiriusXM, Wylde a spus că a fost sunat de Guns N' Roses în timp ce lucra la albumul „Ozzmosis” al lui Osbourne, întrebându-l dacă vrea să se întâlnească și să încerce să cânte împreună. Wylde l-a sunat apoi pe Slash, care a confirmat că numele lui a apărut în discuții atunci când trupa stabilea cu cine voia să colaboreze

Zakk Wylde povestește că l-a întânit pentru prima dată pe Slash când s-a alăturat pentru prima oară lui Ozzy, acesta făcându-i o vizită în camera lui de hotel. Axl Rose l-a sunat apoi propunându-i să se întâlnească cu baieții pentru o cântare. Era pe vremea când „Appetite For Destruction” explodase, iar oferta era greu de refuzat. „Numele tău a apărut pentru că toți vorbeam despre de ce nu-l sunăm pe Zakk”, i-a spus Axl Rose. 

„Așa că am cântat chestii la locul de repetiții pe care le aveau ei. Am încercat acolo o vreme, am schimbat idei, apoi urma să mergem să facem niște chestii acasă la Duff, însă după, nu s-a mai întâmplat nimic, gen, facem asta sau ce facem, că eu trebuie să economisesc niște bani de pizza și de un suc să-mi scot iubita în oraș. Înțelegi ce vreau să zic?”.

Ozzy Osbourne a intervenit apoi, rugându-l să se hotărască dacă vor continua împreună sau nu, pregătind un turneu în care avea nevoie de el.

„Fără Ozzy acolo, nici nu aș fi într-o conversație cu Guns N' Roses, știi ce vreau să spun? Pentru că îi datorez totul lui Oz”, a fost decizia lui Zakk Wylde.

Pe lângă faptul că este liderul Black Label Society de peste două decenii, Wylde deține și recordul pentru a fi cel mai longeviv chitarist din trupa lui Ozzy Osbourne. Relația dintre Wylde și Osbourne a început în anii '80, când Zakk Wylde se numea încă Jeffrey Phillip Wielandt și era un copil din New Jersey care cânta în localuri locale și îl aprecia pe Elton John.

Foto: Getty Images/ Guliver.