Rock News

Care este cel mai provocator cântec live de la Maiden, în opinia lui Bruce Dickinson

Bruce Dickinson a numit cea mai provocatoare melodie de la Iron Maiden de interpetat live, menționând într-un interviu recent pe care l-a acordat Songfactcs că este „la fel de greu” să o abordeze acum, așa cum era la douăzeci și ceva de ani

Dickinson mărturisește: „Cântecul pe care îl găsesc cel mai dificil să o cânt în repertoriul Maiden ar fi „Aces High”. Asta nu este doar pentru că am 60 de ani și ceva. Crede-mă, când aveam 26 de ani, era la fel de dificil. Întotdeauna am spus: „Dacă vom cânta „Aces High”, îl putem pune în fruntea setlistului, vă rog?".

Cel mai cântată piesă live de pe fiecare album Iron Maiden, potrivit setlist.fm

„Iron Maiden” conduce clasamentul, fiind interpretată live de nu mai puțin decât 2358 de ori, după care vin, de pe fiecare album în parte: „Wrathchild”, „The Number of the Beast”, „The Trooper”, „2 Minutes to Midnight”, „Heaven Can Wait”, „The Evil That Men Do”, „Tailgunner”, „Fear of the Dark”, „Sign of the Cross”, „The Clansman”, „Blood Brothers”, „Dance of Death”, „For the Greater Good of God”, „El Dorado”, „Death or Glory” și „The Writing on the Wall”.

Bruce Dickinson a oferit în cadrul aceluiași interviu și o descriere detaliată, piesă cu piesă a noului său album solo, „The Mandrake Project”, care apare pe 1 martie. Albumul, de 10 piese, este în lucru de aproximativ un deceniu, cu unele dintre melodii chiar mai vechi. 

Single-urile – „Afterglow of Ragnarok” și „Rain on the Graves” – prezintă vocea aparent fără vârstă a lui Dickinson.



The Mandrake Project va fi al șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

Dickinson a declarat: "Acest album a fost o călătorie foarte personală pentru mine și sunt extrem de mândru de el. Împreună cu Roy Z am planificat, compus și înregistrat acest album de ani de zile și sunt foarte entuziasmat că oamenii îl vor putea asculta în sfârșit. Sunt și mai entuziasmat la perspectiva că vom pleca într-un turneu mondial cu această formație extraordinară pe care am creat-o pentru a da viață albumului. Planul nostru este să susținem cât mai multe concerte în cât mai multe locuri posibile, pentru cât mai mulți oameni!".

Nu uitați că Bruce Dickinson revine la București pe 3 iunie 2024. Concertul va avea loc la Arenele Romane și face parte din turneul de promovare a albumului „The Mandrake Project”. Biletele se găsesc în rețelele Entertix, iaBilet, la tickets.emagic.ro și bilete.emagic.ro.

Foto: Getty Images/ Guliver.