Rock News

Bruce Dickinson lansează un „musical horror short” pentru „Rain On The Graves”, al doilea single de pe viitorul album

Introdus printr-un citat din poemul lui William Blake „Auguries of Innocence”, publicat pentru prima dată în 1863, videoclipul îl prezintă pe Dickinson însuși ca The Preacher, un om al lui Dumnezeu, care fuge prin țară și intră într-un cimitir, unde se confruntă cu un individ sinistru, cu aspect demonic.



Primul single extras de pe noul album a fost "Afterglow of Ragnarok", lansat pe 1 decembrie, alături de o revistă de benzi desenate de opt pagini. 




Solistul Iron Maiden a vorbit recent cu site-ul de cultură brazilian Omelete despre conceptul din spatele mult așteptatului album și despre romanul grafic din 12 numere, care adaugă mai multă culoare narațiunii. Aceasta este descrisă ca „o poveste întunecată, pentru adulți, despre putere, abuz și lupta pentru identitate”.

„Deci, The Mandrake Project, unu la mână, este un album”, a declarat Dickinson. „Este numele albumului. Benzile desenate sunt un roman grafic de 12 episoade, pentru adulți. Sunt o mulțime de lucruri în el – există o mulțime chestii legate de sex și droguri și violență. Dar, în principiu, este o poveste despre un tip care își caută identitatea, Dr. Necropolis. Este un orfan, este un geniu și urăște asta și urăște viața , dar este implicat în Proiectul Mandrake. Și Proiectul Mandrake își propune să ia sufletul uman în punctul morții, să-l captureze, să-l păstreze și să-l pună înapoi în altceva. Iar tipul care conduce proiectul, profesorul Lazarus, are o viziune asupra a ceea ce se va întâmpla cu această tehnologie, iar Necropolis are alte idei. Și continuăm cu povestea".

The Mandrake Project va fi al șaptelea album solo al lui Dickinson și primul lansat în aproape 20 de ani de la "Tyranny Of Souls", din 2005.

Albumul „The Mandrake Project” va fi lansat pe 1 martie, iar Dickinson va reveni în concert la București pe 3 iunie 2024. Concertul va avea loc la Arenele Romane și face parte din turneul de promovare a albumului. Biletele se găsesc în rețelele Entertix, iaBilet, la tickets.emagic.ro și bilete.emagic.ro.

Foto: Getty Images/ Guliver.