Rock News

Piesa pe care Brian Johnson a cântat-o la audiția AC/DC

„Trăiam cu părinții la treizeci de ani, un nenorocit de ratat”, a glumit Johnson la emisiunea lui Howard Stern. Prima trupă a lui Johnson, Geordie, nu a reușit să aibă succes rapid, după cum plănuise. Își mai dăduse un răgaz de câteva săptămâni să încerce să trăiască din muzică, să facă ceva în privința asta sau să se apuce de o afacere cu automobile, când a primit un apel din cealaltă parte a planetei. AC/DC căuta un solist nou, iar numele lui fusese aruncat în ring.

Brian Johnson, în 1973, în trupa Geordie, foto Getty Images:


„A fost un fan din Cleveland, căruia îi mulțumesc pentru toată viața, Mutt Lange [producător de discuri], care le-a spus că trebuie să îl încercerce pe acest tip”, a explicat Johnson. El a primit chiar și o recomandare de la Scott însuși, adăugând: „Și, fără să vrea, însuși Bon Scott a spus: „Din toți soliștii pe care i-am văzut în Anglia, acest copil pe nume Brian Johnson a fost cel mai bun”... ceea ce a fost un lucru foarte frumos din partea lui”.

Așa că, când trupa a avut nevoie de un nou vocalist, Johnson a fost adus pentru o audiție. Ai putea crede că era deja pregătit cu piese AC/DC. Nu, a scos din mânecă o piesă a Tinei Turner.

Pentru a impresiona grupul și a-și asigura locul ca noul lor vocalist, Brian Johnson a ales să dea audiție cu hitul din 1973 al Tinei Turner, „Nutbush City Limits”. S-ar putea să pară o alegere aleatorie, dar totul se întâmpla în Australia, o țară care, dintr-un motiv oarecare, a adoptat piesa ca un fel de imn național neoficial. Deci, firesc, băieților AC/DC le-a plăcut.


Johnson a început să se apropie mai mult de colegii săi de trupă în timpul sesiunilor pentru primul lor album împreună, „Back in Black”, însă adevăratul test este întotdeauna întâlnirea cu fanii. Primul concert pe care l-a avut cu AC/DC a fost unul dintre cele mai importante și stresante lucruri pentru el, totul transformându-se într-o noapte de neuitat, după cum a declarat pentru Ultimate Classic Rock:

„Îmi amintesc asta în mod special – acesta a fost un moment important în viața mea. A fost în Namur, un orăşel din Belgia. Trebuia să fie doar de încălzire".

„Am vrut doar un mic loc pentru a vedea cum va merge”, a explicat și chitaristul Angus Young, dar planurile trupei au fost dejucate de o cerere copleșitoare de bilete. „S-a tot mărit pentru că mai apăreau oameni, până la sfârșit – am fost în acest hangar imens”.

În acest moment, Brian Johnson are statuie în Namur.