Rock News

Noutățile din rock: Slayer s-a reunit, iar Linkin Park, Kings of Leon și Judas Priest au lansat muzică nouă

În ediția de săptămâna asta, am discutat despre revenirea legendarei trupe Slayer pe scena rockului mondial, despre noile piese ale trupelor Linkin Park, Judas Priest și Kings of Leon, care a anunțat un nou album, dar și despre însemnătatea versurilor din celebra piesă The Beatles, „Yesterday”, și ce eveniment rock e de neratat săptămâna asta în București

Slayer s-a reunit oficial și a anunțat și primul concert

Trupa americană de trash metal, care a susținut ultimul ei concert în 2019, s-a reunit oficial și a anunțat primul concert, care va avea loc la Festivalul „Louder Than Life” din Kentucky, toamna aceasta. Personal cred că dacă mai așteptăm un pic, o să îi vedem și înapoi în Europa.


Linkin Park a lansat single-ul „Friendly Fire”, cu vocea regretatului Chester Bennington

Piesa este din perioada 2017, a albumului „One More Light”, și conține vocea regretatului solist Chester Bennington. Odată cu lansarea ei, trupa a anunțat și o nouă compilație de piese din perioada 2000 - 2013. Ea se numește „Papercuts” și va apărea pe 12 aprilie.


Kings of Leon, single proaspăt lansat, album nou și un turneu anunțate 

„Mustang” se numește primul extras publicat de trupă de pe „Can We Please Have Fun”, noul album de studio, care se lansează pe 10 mai și care va avea parte și de un turneu de promovare. Momentan știm doar datele pentru continentul nord-american, care se întind înspre toamnă, ceea ce îmi dă o speranță că e posibil să-i vedem în vară și prin Europa, chiar dacă nu știm încă nimic oficial. 


Piesa nouă de pe viitorul album avem și de la Judas Priest azi

„The Serpent and The King” se numește ultimul extras pe care îl vom auzi de pe „Invincible Shield”. Zic ultimul pentru că albumul de studio se lansează săptămâna viitoare, pe 8 martie. Nu uitați, legendara trupă britanică revine în România, vara asta, la Romexpo. 


Paul McCartney a vorbit despre inspirația sa pentru celebra piesă The Beatles, Yesterday 

Acesta a declarat în ediția recentă a podcast-ului „McCartney: A Life in Lyrics” că la început nu și-a dat seama de însemnătatea cântecului, însă pe măsură ce a înaintat în vârstă, a conștientizat că undeva în subconștient, multe dintre versurile piesei au fost inspirate de dispariția mamei sale, pe care a pierdut-o în 1956, în urma luptei cu cancerul, la vârsta de doar 14 ani. 


Pe 29 februarie, The Mono Jacks revine la Sala Palatului într-o variantă simfonică

Trupa va cânta cu ALTOrchestra, lucru pe care l-a făcut și în urmă cu ceva ani, însă nu într-o producție atât de mare. În plus, de atunci și până acum, trupa a mai lansat două albume de studio. Ne vedem joi la Sala Palatului! Ultimele bilete le găsiți pe iabilet.ro


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!