Rock News

Mick Jones (Foreigner) dezvăluie diagnosticul de Parkinson

Chitaristul și membru fondator Foreigner, Mick Jones, a dezvăluit într-o scrisoare deschisă către fani, publicată pe paginile sale de social-media că în ultimii ani s-a luptat cu boala Parkinson

Mick Jones a format Foreigner în 1976 și de atunci a rămas singurul membru constant al trupei. El a colaborat la compoziția unora dintre cele mai mari hituri Foreigner, „Cold as Ice”, „Hot Blooded”, „Waiting for a Girl Like You” sau „I Want to Know What Love Is”, printre multe altele.


„Fanii vor fi conștienți că de ceva vreme nu mai cânt pe scenă cu trupa. Acum câțiva ani, am fost diagnosticat cu boala Parkinson. Vreau ca toată lumea să știe că mă descurc bine. Cu toate acestea, întotdeauna mi-a plăcut să fiu cel mai bun când cânt pe scenă și, din păcate, în prezent, mi se pare puțin dificil. Sunt încă foarte implicat în fundal cu Foreigner și rămân prezent. Parkinson înseamnă o luptă zilnică; important este să perseverez și să-mi amintesc de cariera minunată pe care am avut-o în muzică. Le mulțumesc tuturor fanilor care au susținut Foreigner de-a lungul anilor și continuă să participe la concertele noastre – vreau să știți că apreciez sprijinul vostru; a înseamnat întotdeauna foarte mult pentru mine, dar mai ales în acest moment al vieții mele”.

Anul trecut, basistul Jeff Pilson a declarat pentru Billboard că Jones lucrează la un material nou, alături de compozitorul Marti Frederiksen.

„I Want To Know What Love Is”

În 1983, Mick Jones a scris balada de mare succes „I Want To Know What Love Is” pentru logodnica sa, designerul de bijuterii Ann Dexter. Răspunsul ei: „Ce vrei să spui că vrei să știi ce este dragostea? Suntem pe cale să ne căsătorim!” În cele din urmă, Jones și Dexter s-au căsătorit, au divorțat și apoi s-au căsătorit din nou. În acest proces, Mick Jones a devenit tatăl vitreg al copiilor lui Ann Dexter, Charlotte, Samantha și Mark Ronson. Acum, Mark Ronson, producător premiat cu Grammy, încearcă să-și ajute tatăl vitreg să intre în Rock and Roll Hall of Fame.

S-au alăturat inițiativei lui: Slash, Josh Homme (QOTSA), Dave Grohl, Jack Black și Chad Smith.



Foto: Getty Images/ Guliver.