Rock News

Starurile rock și statuile lor de pe tot globul

Pornind de la vestea că fanii lui Gary Moore au început o campanie de strângere de fonduri pentru a ridica o statuie în orașul Belfast, trecem în revistă câteva dintre starurile rock-ului care au fost onorate în același fel.

Statuia lui Marc Bolan din Barnes, Londra

În septembrie 2002, un bust al solistului T. Rex, Marc Bolan, a fost dezvăluit la locul accidentului de mașină în care și-a pierdut viața, la numai 29 de ani. 

A fost plătită exclusiv de fondatorul T-Rex Action Group, Fee Warner, sculptată de artistul canadian Jean Robillard și dezvelită de fiul lui Bolan, Rolan Bolan. Sculptura conține versuri din cântecul din 1968 a lui Tyrannosaurus Rex, „Child Star”.



Statuia lui Brian Johnson din Namur, Belgia

Solistul AC/DC Brian Johnson a fost imortalizat sub formă de statuie în orașul belgian Namur, pe 16 aprilie 2023. Statuia, în mărime naturală, amintește de primul concert AC/DC al lui Brian Johnson, care a avut loc pe 29 iunie 1980, la patru luni după moartea lui Bon Scott.



Statuia lui Freddie Mercury de la Montreux

Statuia emblematică a lui Freddie Mercury, cu vedere la Lacul Geneva din Montreux. Cu o înălțime de trei metri, sculptura a fost dezvelită la cinci ani de la moartea lui Freddie de către Montserrat Caballé și mama lui Freddy, Jer.



Statuile lui Mick Jagger și Keith Richards

Solistul Rolling Stones, Mick Jagger și chitaristul Keith Richards au fost onorați cu statui în orașul lor natal, Dartford, Essex, pe 9 august 2023. Sculpturile din bronz, numite The Glimmer Twins, au fost ridicate pentru a mulțumi parteneriatului dintre Jagger și Richards și sunt creația sculptoriței Amy Goodman. 



Statuia lui Ronnie James Dio din Bulgaria

După moartea lui Dio, în mai 2010, metaliștii din consiliul orașului Kavarna din Bulgaria au comandat imediat o statuie în onoarea lui. A fost dezvăluit în octombrie a acelui an.



Statuia lui Kurt Cobain din Washington

În ceea ce ar fi fost aniversarea a 47 de ani a lui Kurt Cobain, în februarie 2014, o statuie a fost dezvelită în Muzeul de Istorie Aberdeen, Washington, ca parte a Zilei Kurt Cobain. 



Statuia lui Lemmy la Rainbow Bar & Grill

Statuia Lemmy din bronz de 1,8 m a fost dezvelită la localul său preferat, Rainbow Bar and Grill din West Hollywood, pe 24 august 2016. Fanii au strâns 23.000 de dolari pentru a finanța sculptura.



Statuia lui Chris Cornell din Seattle

Sculptura în bronz în mărime naturală a lui Chris Cornell de la Muzeul Pop Culture din Seattle. Comandată de soția lui Chris, Vicky, statuia a fost creată de sculptorul Nick Marra și îl înfățișează pe cântăreț sub forma „rock god pose”.