Rock News

Noutățile din rock: AC/DC revine în Europa, iar Rock and Roll Hall of Fame a anunțat nominalizările din 2024

Săptămâna aceasta am vorbit în rubrica săptămânală „Noutățile din rock” despre proaspăt anunțatul turneu european AC/DC, nominalizările Rock and Roll Hall of Fame, știrile de la Dream Theatre, declarația lui Jon Bon Jovi despre starea corzilor sale vocale și headlinerii ArtMania 2024

E oficial, AC/DC revine live în Europa 

După mai bine de șapte ani de absență, legendara trupă revine cu un turneu european, care va conține 21 de concerte în Germania, Olanda, Franța, Italia, Anglia, Elveția, Belgia, Spania și Slovacia, în perioada mai – iulie. Bratislava (21 iulie) e și cea mai apropiată destinație a trupei față de București. Biletele se pun în vânzare vineri, 16 februarie.

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 12.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:05:13

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Nominalizările Rock and Roll Hall of Fame 2024

Ozzy Osbourne, Foreigner, Jane’s Addiction, Cher și Mariah Carey fac parte din lista celor 15 nume propuse pe lista scurtă a nominalizărilor. Deși Osbourne e deja în galeria celebrităților pentru contribuția sa în Black Sabbath, asta e prima oară când e nominalizat pentru cariera sa solo, deși el a devenit eligibil încă din 2005. În aceeași situație sunt si cei de la Foreigner, eligibili chiar din 2002. 

În timp ce Ozzy s-a declarat onorat de nominalizarea primită, alte reacții dure contra Rock and Roll Hall of Fame au apărut deja în spațiul public din partea unor muzicieni precum Liam Gallagher. 

O comisie din peste o mie de artiști va vota în perioada următoare cine ar trebui inclus anul acesta în Rock Hall, rezultatele urmând să fie anunțate în ultima parte a lunii aprilie. 


Dream Theatre pregătește un nou album alături de toboșarul Mike Portnoy

După ce ne-a bucurat în octombrie să auzim că trupa s-a reunit cu membrul fondator, aceștia au anunțat că sunt pregătiți să înceapă lucrul la un nou album de studio împreună. Toboșarul a lucrat la zece dintre albumele Dream Theatre, în cei 20 de ani petrecuți alături de trupă.

Evident, e devreme să știm mai multe detalii despre cel de-al 16-lea album Dream Theatre, însă e bine că el e pe drum și probabil, dacă totul merge conform planului, îl vom putea auzi chiar la începutul anului viitor. 


Jon Bon Jovi, declarații în premieră despre starea corzilor sale vocale

După ce la începutul lunii februarie, Bon Jovi a cântat live un nou single la gala dedicată lui Jon Bon Jovi, solistul se pregătește acum de lansarea unui documentar despre povestea trupei sale și vorbește foarte deschis despre problemele sale vocale cu care s-a confruntat în ultimii ani. Acesta a explicat că una din corzile sale vocale era practic atrofiată și a detaliat procesul medical prin care a trecut, precum și perioada ultimelor 19 luni, de când e în recuperare. Deși mărturisește că nu i-a fost deloc simplu să rămână fără abilitatea lui cea mai de preț, se simte pregătit să revină la viața publică și la cariera sa muzicală. Documentarul „Thank you, Goodnight: The Bon Jovi Store” se lansează în aprilie, iar în curând vom auzi și noul album de studio Bon Jovi. 


Korn și Spiritbox, headlinerii ArtMania 2024

Korn și Spiritbox au fost anunțați ca headlineri ai ediției din acest an a festivalului ArtMania. În line-up-ul anunțat de către organizatori, până în acest moment, se mai numără și trupe precum Alpha Q, Taine, Monuments, Awake The Demons, The Flower Kings și Satyricon. Evenimentul se va desfășura în Piața Mare a Sibiului, între 26 și 28 iulie.


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!