Rock News

Noutățile din rock: câștigătorii Grammy și momentele speciale din cadrul galei

În ediția de săptămâna asta, am dezbătut câștigătorii categoriilor rock, metal și alternative de la ediția cu numărul 66 a Premiilor Grammy, precum și momentele speciale care au avut loc pe parcursul evenimentului

Cine a plecat acasă cu un Grammy

Metallica a câștigat categoria pentru cel mai bun metal performance, pentru albumul „72 seasons”. Basistul Robert Trujillo a fost prezent pentru a ridica trofeul în numele legendarei trupe.  

De departe, preferații categoriilor rock, alternative și metal, de noaptea trecută, au fost cei de la Boygenius, care au plecat acasă cu nu mai puțin de trei trofee pentru Best Rock Performance, Best Rock Song și Best Alternative Music Album

Atenția a fost, ca de obicei, pe categoria celui mai bun album rock al anului, unde, anul trecut, câștiga Ozzy Osbourne pentru „Patient number 9”. De data aceasta, Paramore a plecat acasă cu trofeul pentru „This Is Why”, devenind prima trupă, din istoria Grammy, condusă de o femeie care să câștige la această categorie. În plus, ei au plecat acasă și cu trofeul pentru Best Alternative Music Performance



Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 5.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:35

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22


Billy Joel, revenire pe scena Grammy cu noul său single

Un moment special și o premieră pentru ediția de noaptea trecută a fost apariția muzicianului Billy Joel. Asta din două motive: el nu mai cântase pe scena Grammy de peste 20 de ani. În plus, acesta nu cântat chiar orice. Pe 1 februarie, a lansat single-ul „Turn The Lights Back On”. Dacă vă amintiți, în urmă cu două ediții spuneam că el a postat un mesaj pe paginile sale de Social Media cu cuvintele „Did i wait too long”. Ei bine, acestea sunt chiar cuvintele care apar in versurile noii piese, prima pe care el o lansează din 2007 încoace.

Premii dedicate lui David Bowie și trupei The Beatles

Tot în categoria momentelor speciale de noaptea trecută de la Grammy putem încadra și două premii care fac cinste unor muzicieni colosali, pe care din păcate nu îi mai avem printre noi. 

La categoria Best Video, trupa The Beatles a primit trofeul pentru videoclipul piesei „I’m Only Sleeping”, lansat cu ocazia reeditării albumului „Revolver”.

La categoria Best Music Film, regizorul Brett Morgan a primit premiul pentru documentarul despre David Bowie, „Moonage Daydream”.

Hammerfall, cu un pas mai aproape de noul album

La capitolul muzică nouă, aflăm de la Hammerfall că membrii trupei sunt cu un pas mai aproape de un nou album de studio. Aceștia sunt, perioada asta, în studio, înregistrând liniile vocale pentru noul lor disc. Așteptăm încă să aflăm cum se va numi materialul și mai ales când se va lansa.


Noul single Bon Jovi, lansat live 

Bon Jovi a lansat live un single, la gala MusiCares. John Bon Jovi a primit, cu această ocazie, titlul de „Person of Year”, fiind omagiat printr-o gală în care o mulțime de muzicieni au cântat cover-uri după diferite piese din cariera trupei. Noul single Bon Jovi se numește „Legendary” și va fi lansat în luna martie.


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!