Rock News

Noutățile din rock: știri despre turneul AC/DC 2024 și nou single Bruce Dickinson

Săptămâna aceasta, am povestit despre noutățile legate de așteptatul turneu AC/DC din 2024, despre noile extrase de pe albumele solo semnate de Bruce Dickinson și de Scott Sapp, ultimele două concerte live din cariera lui Ozzy Osbourne și despre Gala Premiilor Grammy care vor avea loc duminică noapte, 4 februarie.

Un nou extras de pe albumul solo semnat de Bruce Dickinson 

Solistul trupei Iron Maiden a publicat un proaspăt single de pe viitorul său album de studio. „Rain on the Graves" se numește și a venit la pachet cu un videoclip foarte cool. Recent, muzicianul a anunțat că discul va conține o premieră. Dacă toți îl recunoaștem după vocea sa inconfundabilă, „The Mandrake Project" va conține și un prim solo de chitară al lui Dickinson înregistrat vreodată pe un album, solo pe care sperăm să-l vedem și live în concertul pe care acesta îl va susține la vară în București. 


Scott Stapp a lansat încă un single de pe noul său album solo

Muzicianul distins cu Grammy urmează să își publice albumul solo denumit „Higher Power" pe 15 martie 2024. De pe acesta, putem asculta acum pe platformele de streaming muzical noul extras „Deadman's Trigger". Personal încă nu mă pot sătura de „What I Deserve", care mi se pare că e printre cele mai bune single-uri lansate în 2023. Dacă nu ați avut timp până acum, merită ascultat și acesta. 



Noi zvonuri despre turneul AC/DC din 2024 

Acestea sugerează că aceștia ar putea reveni pe scenă într-un turneu mondial, însă nu în formulă completă. Conform unor surse apropiate trupei, basistul Cliff Williams nu își dorește să plece într-un turneu mondial, un astfel de demers fiind mult prea solicitant fizic pentru el. Despre turneu încă nu știm multe informații, însă acestea pot apărea în orice moment. Singura dată știută pentru un posibil concert a apărut în presă în noiembrie, anul trecut, după ce, în mod accidental, primarul orașului Munchen a anunțat că trupa va concerta pe Stadionul Olimpic în data de 12 iunie 2024. 



Ultimele două concerte live din cariera lui Ozzy Osbourne, printre cele mai discutate subiecte ale momentului în industria rock

După multe așteptări în rândul fanilor și încercări din partea artistului, anul trecut, de a cânta în diferite festivaluri, înțelegem că starea de sănătate a Prințului Întunericului nu e deloc una fericită, acesta dorindu-și acum să mai poată fi apt fizic să susțină doar două concerte care să-i dea ocazia de a le spune „Adio" și „Mulțumesc" fanilor săi. Soția și managerul său au declarat că aceste concerte ar urma să aibă loc în Birmingham, orașul natal al muzicianului, iar după ele, cariera live a artistului va lua oficial sfârșit. Cu toate acestea, Ozzy lucrează în acest moment la un nou album de studio, pe care am putea să-l auzim chiar anul acesta, dacă lucrurile vor merge așa cum își dorește artistul. Zilele trecute, solistul Judas Priest declara într-un interviu că dacă e cineva care merită să fie ridicat în grad de cavaler de către Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, acesta e Ozzy Osbourne, pentru tot ceea ce a făcut în muzică. Lucru cu care cred că toți putem fi de acord. 



Săptămâna premiilor Grammy

Premiera acestei ediții e reprezentată de revenirea muzicianului Billy Joel pe scena Grammy, după mai bine de 20 de ani. Reamintim că în categoriile rock, metal și alternative se află nume precum Metallica, Paramore, Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Arctic Monkeys, The Rolling Stones, Ghost, Disturbed, Black Pumas și mulți alții. Duminică noapte aflăm cine pleacă acasă cu prestigiosul premiu, iar noi, evident, le vom discuta lunea viitoare tot la Rock FM, tot de la 16.30.


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!