Morning Glory

Mirela Oprișor nu are „Focea României”

Realizatorii au mai întors o pagină a letopisețului în această dimineață, alături de Nechifor Bugeac, cinstitul cronicar. În ultima parte a emisiunii, au stat de vorbă cu Mirela Oprișor despre aniversarea ei și despre premiera la teatru din acest weekend

Ioannie Vodă Gotul a susținut ieri, după „ieșirea din hibernare”, după cum a observat Răzvan Exarhu, o conferință despre Africa. Și cum nu se putea altfel, s-a chibzuit o cronică semnată de Nechifor Bugeac de la „Letopiseț”, intitulată „De cum a fost prins Vodă cu ocaua mică”. Cronicarul și-a citit scrierile despre călătoriile Domnului spre propășirea țare-i. 


„Aflând Ioannie Vodă Gotul de la Slava Utreniei cumcă-l cată boierii, au eșit îndată acesta naintea norodului și le-au đis acestora de cum și-au pretrecut leatul ce s-au scurs în slujba neamului și de hagealâcurile ce le-au săvârșit întru a țearâi propășire. Deci au povestit de-a fir a păr cum s-au aburcat acesta în pântecele unei paseri de madem alături de Carmen Doamna și cum au sburat aceștia în ținuturile de miazăđi, în crăiile oamenilor cu boi cernit den locul căruia i se đice Ifrichia, unde sălășluiesc pardoși și olifanți și cum nu s-au temut de aceștia; ci au mai istorisit de un alt loc, America de miazăđi unde au călătorit tot pentru binele norodului. Ci au socotit țearăle unde au făcut hagialâc și au ostenit vorovind cu alți crai, și anume trei dintre acestea; ci alături de Vrasiliia și Țeara Arginților, în loc de a đice Țeara Chiperilor adecă Chile, au đis Kile, adecă o măsură de greutate. Iară cum o oca face cam cât un kil și un cifert, putem đice că au fost prins acesta cu ocaua mică precum Cuza i-au prins pre negustorii necinstiți. Ci nu avem știință de ce au đis acesta Kile în loc de Chile, ci numai o bănuială, câ se gândeau poate Vodă la Șoșoacă Jupâneasa”, a scris acesta. 

Mai târziu, realizatory i-au cântat, în a doua zi de ziua ei, „La mulți ani!” doamnei noastre, Mirela Oprișor. Desigur, după o felie de plăcintă, aceștia au discutat cu actrița despre viitoarea premieră de teatru, în care joacă cu nimeni altul decât Marius Manole. „Păi nu se mai poate”, a spus Răzvan. „Toate piesele sunt cu Marius Manole, toate sunt regizate de Radu Afrim”. E vorba despre piesa „La câțiva oameni distanță de tine”, care se va juca în weekend la Teatrul Național. 

„Aseară am ajuns târziu de la repetiție și am avut insomnie, numai texte aveam în cap. Deci a început vria aia de dinainte de premieră”, a spus Mirela Oprișor. A fost, apoi, întrebată despre cum și-a petrecut ziua de naștere. „Mi-ați făcut ziua ieri, am stat numai cu telefonul în mână să răspund la mesaje. A fost o zi foarte plăcută. M-am trezit destul de târziu, pe la ora zece și am găsit niște mesaje cu urări pe care le credeam pentru Ziua Micii Uniri, așa că am răspuns și eu cu «La mulți ani!». După văzusem ceva cu Marius Manole și mi-am adus aminte că a fost la tine. Am ascultat emisiunea și mi-am adus aminte că e ziua mea”. 

Gloryoșii au întrebat-o pe actriță și cum se menține în formă, dacă mai înoată. Da, aceasta se duce cu plăcere la bazin și nu ține post, spre deosebire de colegul său. „Înot și de trei ori pe săptămână, de obicei stau cam o oră în apă, dar nu a fost niciodată genul meu să țin regim alimentar”, a susținut Mirela Oprișor. 

Răzvan i-a explicat actriței cum stă treaba cu „Focea României”, noul concurs „Morning Glory”. Cu toate că Mișu i-a arătat Mirelei cum trebuie să răspundă ascultătory la telefon, aceasta nu a reușit să facă gălăgie ca o focă, așa cum trebuie. Cu toate acestea, s-a râs și în această dimineață. 

Spre deosebire de ziua de ieri, în această dimineață am avut și un câștigător, pe ascultătorul Ciprian, pe care îl așteptăm cu aia pasute de euro și căruia „Morning Glory” îi va oferi un espressor. 

Ascultați episodul integral, sub formă de podcast, pe rockfm.ro!



Morning Glory - 25.01.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:27

Morning Glory - 29.04.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:07

Morning Glory - 26.04.2024 - LAURENȚIU COMAN + ADRIAN NICOLAE & DAN FRÎNCULESCU

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:19:42

Morning Glory - 25.04.2024 - Paul Ipate

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:07