Rock News

Rock The Undeground: Primul concert Syfo Dias din 2024

Dacă săptămâna trecută a trebuit să perii cu atenție internetul după concerte, acum a fost nevoie să îmi aleg doar câteva din mai multe evenimente interesante. Artiștii underground se apucă serios de treabă, iar noi trebuie să ieșim la cântări. Da, chiar și pe frigul ăsta!

Sunt încântată să anunț că reîncepe sezonul concertelor! Pauza a luat sfârșit, iar artiștii locali sunt încălziți și gata de lansări și de cântări. Deci, săptămâna asta, fanii trebuie să pună hainele groase pe ei și să pornească spre cele mai interesante evenimente alături de prieteni. 

Mi-a scris ieri o trupă nouă din Brașov, pe nume Hostvge, în legătură cu o piesă pe care o lansează azi. E vorba despre primul cântec pe care băieții îl publică, „Poison Of My Mind”. Formația există din septembrie, anul trecut, și e un proiect de modern metal cu influențe de hardcore. Am primit de la Andrei Ionașcu piesa pe mail, ante-lansare, și am rămas impresionată. Îmi place foarte mult componenta de drum and bass pe care au integrat-o în stilul lor. Deci, diseară la opt, intrați pe pagina lor de YouTube și lăsați-le un „like”! Sunt foarte curioasă ce le rezervă viitorul!

Despre trupa B-TON probabil ați auzit. E vorba despre o formație înființată în 1997, sub altă titulatură, Slammer. Din 2000, și-au schimbat numele și stilul. E o formație de rock alternativ și punk din Arad, care cântă despre toleranță și libertate. Albumul lor „Văduva Albă” a fost mixat de Adi Despot. B-TON va concerta miercuri, pe 24 ianuarie, la The Pub, iar seara va fi deschisă de trupa de rock alternativ Coven Clash, pe care eu îi asociez cu The Kinks și The Strokes, ceva destul de special pe scena locală.

Nu i-am mai prins de mult în concert pe cei de la Syfo Dias, dar iată că vineri, pe 26 ianuarie, voi avea ocazia să îi ascult din nou. Mai mult decât atât, publicul va avea ocazia să asculte în avanpremieră noul album integral, care nu are încă un titlu. Vor mai urca pe scenă două trupe, Walking To The Moon și Nana Scandal. Despre cea din urmă, nu știu foarte multe, însă am totală încredere în gusturile muzicale ale membrilor Syfo Dias. Walking To The Moon s-a „format” acum ceva timp, însă a trecut prin tot felul de schimbări de-a lungul anilor. Acum se pare că a ajuns la o formulă și un stil stabile. Formația de rock alternativ a lansat, în decembrie, anul trecut, prima piesă, de când s-au așezat lucrurile, intitulată „Undeva”. Cântarea se va ține la I-auzi Una, vineri seară. 

Tot vineri va avea loc un concert deosebit în Quantic. Cred că mulți dintre voi au auzit și despre formația Kumm. Din trupă face parte și Oigăn, chitarist la Robin And The Backstabbers și artist solo. În caz că abia acum îi descoperiți, e vorba despre un super grup, care cântă rock alternativ, cu influențe de jazz, etno și rock progresiv. Pinholes, a doua trupă a serii, s-a înființat în 2011 și, de mai bine de zece ani, oferă o culoare nouă scenei de rock alternativ autohtone. Muzica e sensibilă, cu influențe de post-punk și art rock. Sunt sigură că va fi nebunie! 

Încheiem săptămâna duminică, la The Pub, alături de formația OctaGroove, care se pregătește să scoată un album. Pe pagina evenimentului scrie „OctaGroove e o trupă-concept, în care membrii cântă la multiple instrumente în timpul concertului și au între 13 și 18 ani. Iubim muzica pe care o facem și vrem să o împărțim cu voi. Cântăm piese proprii și cover-uri în care chiar credem, iar timp de 90 de minute ne vom plimba prin istoria muzicii pop, de la rock la reggae, de la hip-hop și R'n'B la prelucrări folclorice”. Așa că, dacă sunteți în căutare de o călătorie muzicală mai amplă, mergeți să descoperiți această gașcă tânără și pasionată. 


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.01.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:53

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28