Rock News

Noutățile din rock: un nou single Judas Priest și o posibilă lansare a lui Billy Joel

Săptămâna aceasta, am povestit despre indiciul lăsat de Billy Joel legat de o posibilă lansare muzicală, după o lungă pauză, despre plecarea chitaristului Asking Alexandria, noul single Judas Priest, revenirea pe scenă a lui Gene Simmons, după retragerea KISS, dar și despre primele provocate de noul album Green Day

Billy Joel, indicii care ar putea însemna că vom auzi muzică nouă de la el

Acesta a postat o imagine care afișează cuvintele: „Did I wait too long..” („Am așteptat oare prea mult…”). Muzicianul care a fost inclus în Rock & Roll Hall of Fame nu a mai scos muzică de când a lansat două single-uri în 2007, ultimul său album de studio fiind lansat acum 31 de ani, în 1993. De menționat, totuși, e că deși nu am mai auzit muzică nouă din partea lui de ceva vreme, acesta continuă să concerteze, având destul de multe concerte planificate inclusiv pentru acest an. 



Ben Bruce, chitaristul și fondatorul Asking Alexandria, părăsește trupa

Dacă săptămâna trecută vorbeam despre noul lor EP și despre legătura sa cu Blue Monday, de data asta avem vești nu tocmai fericite pentru trupa Asking Alexandria. Ben Bruce, chitaristul și unul dintre membrii fondatori ai grupului, și-a anunțat retragerea din formație. 

În mesajul postat chiar pe paginile oficiale ale trupei, muzicianul în vârstă de 35 de ani a anunțat că e extrem de recunoscător pentru toți anii, muzica și amintirile pe care le-a adunat cu colegii săi, însă a venit momentul ca atenția lui să fie îndreptată către familie. Viitorul trupei și cine va veni în locul său sunt informații încă neîmpărtășite. Cert e că vom afla destul de curând, pentru că ei au câteva concerte planificate pentru luna februarie. 



Judas Priest a lansat al treilea single de pe noul album

Aproximativ o lună și jumătate ne mai desparte de noul album Judas Priest și avem un al treilea extras de pe disc pe care-l putem asculta chiar acum, pe toate platformele de streaming muzical. „Crown of Horns” se numește piesa și este unul dintre cele 11 titluri pe care le veți putea găsi pe „Invincibile Shield”, care vede lumina zilei pe 8 martie. 11 titluri dacă mergeți pe varianta standard, pentru că ediția Deluxe a albumului va conține un bonus de încă trei piese. Reamintim și că trupa va concerta la București, în această vară. 



Gene Simmons, prima apariție live după retragerea KISS

Împreună cu trupa proiectului său solo, muzicianul va cânta pentru prima dată, în aprilie, la un festival din Brazilia, după retragerea KISS. Ultimul său turneu solo a avut loc în 2018. Între timp, de la colegii săi din KISS am aflat că „avatarurile” care vor duce mai departe povestea lor, cu ajutorul tehnologiei, sunt încă departe de a fi gata și vor primi atâta timp cât vor avea nevoie pentru a ajunge exact la forma și calitatea dorite. 



Reacții surprinzătoare din partea fanilor Green Day despre noul album

„Saviors”, cel mai recent album al acestora, s-a lansat vineri, iar reacțiile nu au întârziat să apară. Se pare că multora dintre fani le-au fost întrecute așteptările de discul cu numărul 14 din cariera formației inclusă în Rock & Roll Hall of Fame. Evident nu toată lumea poate avea, de obicei, aceeași opinie. Personal mi se pare un album bine scris, muncit și care are puțin din toate. Dacă nu ați apucat încă să-l auziți, el se găsește peste tot și merită 45 de minute din timpul vostru. Sunt curios ce veți crede voi despre el. 


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!


Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 22.01.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:26

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22