Rock News

Tool ar putea lansa un EP în loc de album, spune bateristul Danny Carey

Trupa ia în considerare ideea de a lansa un EP, mai degrabă decât un album complet, ca o modalitate de a avea muzică nouă mai devreme decât până acum. Toți membrii au contribuit cu idei muzicale, Carey adăugând: „Până acum, merge bine” și subliniind că sunt liberi de orice contract, independenți: „Nu am mai semnat cu niciun label. Suntem liberi să facem ce vrem”.

În octombrie, Chancellor a asigurat fanii că nu vor aștepta la fel de mult ca până acum următorul LP Tool. Într-o apariție la podcastul The Vinyl Guide, el a spus că trupa are deja „multe idei pregătite” pentru noul album, dar a confirmat că „nu au înregistrat încă nimic”. Chancellor se așteaptă ca trupa să ajungă în studio pentru a începe să înregistreze în „a doua jumătate a anului”. Basistul a continuat spunând că diferența dintre lansări ar trebui să fie semnificativ mai scurtă decât cei 13 ani dintre „10,000 Days” și „Fear Inoculum”.

Tool și-a început turneul de iarnă, american, cu un setlist format din 11 cântece. Un fan prezent la primul spectacol al trupei din 2024 a reușit chiar să încalce regulile și să înregistreze o parte din „Pneuma” înainte de a fi prins.




Turneul se încheie pe 18 februarie și a inclus și două seri consecutive la legendara Madison Square Garden (12 și 13 ianuarie).

Nu a existat prea multe variații față de setlist-urile de anul trecut, Tool încă punând accent puternic, în continuare, pe cel mai recent dintre albume și interpretând șase piese de pe „Fear Inocolum”. Toate celelalte albume de studio au fost reprezentate într-o proporție mai mică, cu două din „10,000 Days” și câte una de pe „Aenima”,„ Lateralus” și „Undertow”.

Tool a anunțat recent o serie de turnee în Marea Britanie și în Europa, după următorul program:

MAI

25 – Hanovra, Arena DE ZAG

27 – Amsterdam, NL Ziggo Dome

30 – Birmingham, Marea Britanie Resorts World Arena

IUNIE

1 – Manchester, Marea Britanie AO Arena

3 – Londra, Marea Britanie The O2

5 – Paris, FR Accor Arena

8 – Berlin, DE Parkbühne Wuhlheide

10 – Viena, AT Wiener Stadthalle

11 – Cracovia, PL Tauron Arena

13 – Budapesta, HU BudapestAréna

18 – Köln, DE Lanxess Arena

20 – Dessel, BE Graspop Metal Meeting

22 – Copenhaga, DK CopenHell

25 – Stockholm, SE Tele2 Arena

27 – Oslo, NU Tons of Rock

Foto: Getty Images/ Guliver.