Rock News

Mötley Crüe pierde în procesul împotriva lui Mick Mars

Mick Mars s-a retras din turneele cu Mötley Crüe în octombrie 2022, din cauza problemelor sale de sănătate, din ce în ce mai grave. Acesta a dat în judecată trupa anul trecut, acuzând membrii că l-au dat afară ilegal din formație, cu intenția de a-i prelua acțiunile din corporația Mötley Crüe

Mick Mars, fostul chitarist Mötley Crüe, a luat decizia de a se retrage din turnee în 2022, când boala de care suferea de mult timp, spondilita anchilozantă, se accentuase. A urmat o serie de replici între chitarist și formație, care a avut ca urmare o luptă legală. 

Membrii Mötley Crüe au declarat, înainte de începerea luptei legale că „acceptăm decizia lui (Mick Mars) de a se retrage. Îl privim suferind de mulți ani. A spune «destul e destul» e dovada supremă a curajului său”. Trupa a luat, apoi, decizia de a-l lua pe John 5 ca înlocuitor. Mars a răspuns afirmației, spunând că, de fapt, nu se retrage din trupă, ci se oprește din a pleca în turneu și că dorește să continue să înregistreze, să cânte pe scenă, atunci când formația va mai face serii de spectacole la Las Vegas, de exemplu, și să se implice în alte activități legate de trupă. 

Ed McPherson, avocatul lui Mars, a susținut că Vince Neil, Nikki Sixx și Tommy Lee „doresc să îl concedieze din funcția de director al companiei și să îl păgubească de acțiuni”. Procesul intentat de Mars subliniază ani de probleme legale și de dependență de droguri ale celorlalți membri ai trupei. De asemenea, susține că singurul care a cântat live în toate datele ultimului turneu a fost chitaristul, timp în care ceilalți membri ar fi folosit înregistrări. Sasha Frid, reprezentantă Mötley Crüe, a declarat că procesul e „nefericit și complet nebazat”, conform „USA Today”. 

Cele două părți se luptă încă din aprilie 2023, când Mars a afirmat că trupa a încercat să îl păgubească financiar după retragerea sa din grup. Acum, un judecător din Los Angeles a decis că trupa a refuzat să îi predea documentele lui Mars în timp util, în ciuda solicitărilor continue ale chitaristului și ale reprezentanților săi.

„Cererile nu au fost împovărătoare. Cu toate acestea, Mars a fost obligat să intenteze un proces. Mars are dreptul să fie scutit de taxele pentru reprezentare legală”, a declarat judecătorul James C. Chalfant, de la Curtea Superioară din Los Angeles, în hotărârea sa (preluare realizată de „Rolling Stone”).

Judecătorul a mai precizat că trupa a pretins că i-a dat lui Mars „toate documentele solicitate” în noiembrie, pentru ca la începutul lui decembrie să îi dea chitaristului încă 1.372 de pagini de documente.

„Aceste documente ar fi trebuit să fie prezentate fără a fi nevoie de insistențe din partea lui Mars”, a scris judecătorul Chalfant. „Neprezentarea documentelor mai devreme de 8 decembrie echivalează cu un refuz”.

Ambele părți pretind victoria

În ciuda acestei decizii, disputa dintre Mötley Crüe și Mick Mars continuă. Nucleul luptei legale - afirmațiile lui Mars potrivit cărora a fost exclus ilegal din trupă - este programat să fie audiat de un arbitru privat în cursul acestui an. Între timp, avocații ambelor părți au revendicat victoria în urma recentei decizii a judecătorului.

„În sfârșit, cineva, undeva, le-a spus acestor tipi că nu-l mai pot intimida pe Mick. Suntem în mijlocul unui arbitraj uriaș care va decide, în cele din urmă, dacă Mick trebuie să renunțe la acțiunile sale sau nu, dacă au făcut lucrurile cum trebuie sau nu. Evident, noi susținem că nu au făcut nimic cum trebuie. Dar ei cred că sunt mai presus de reguli. Și despre asta a fost vorba în acest proces”, a declarat avocatul lui Mars, Ed McPherson, pentru „Rolling Stone”. „Era vorba despre ei, care se simțeau mai presus de reguli, iar acest judecător le-a spus «nu, nu sunteți. Și s-ar putea să fi dat toate documentele acum, așa că nu mai am ce să fac, dar, veți plăti pentru asta»”, a continuat el. „Cred că este o victorie destul de mare pentru Mick. Dacă ei vor să revendice o victorie, e în regulă. Dar asta înseamnă că cineva îi spune în sfârșit lui Mick «nu, nu ești nebun. Tipii ăștia te batjocoresc. Și nu îi vom lăsa să mai facă asta»”.

De cealaltă parte, reprezentanții Mötley Crüe s-au bucurat de faptul că judecătorul Chalfant a respins alte demersuri legale ale lui Mars, deoarece le-a considerat „irelevante” în urma deciziei sale.