Rock News

Povestea piesei Queen „Death On Two Legs”, dedicată fostului lor manager

Mercury a compus melodia de deschidere a „A Night At the Opera” și i-a dedicat-o lui Norman Sheffield, fostul manager al trupei și coproprietar al studiourilor Trident din Londra. La acea vreme, grupul a fost foarte supărat pe Sheffield, pe care l-au acuzat că nu i-a susținut în mod adecvat, așa că s-au despărțit înainte ca albumul să fie înregistrat.

Queen era o fabrică de hituri, dar nu vedeau niciun ban. Lucrurile s-au agravat când bateristului Roger Taylor i s-a spus să nu bată prea tare la tobe, deoarece nu își puteau permite tobe noi. Taylor și-a amintit: <<Îți vezi managementul încoace și încolo în limuzine lungi și te gândești: „Stai așa că ceva nu este în regulă aici!”>>.

În documentarul Days of Our Lives din 2011, cei trei membri Queen din vechea gardă au reflectat asupra tensiunilor apărute în ultima perioadă petrecută alături de Sheffield. 

Freddie Mercury și-a amintit mai târziu că a încercat să facă versurile cât mai dure cu putință și că ceilalți membri ai trupei au fost inițial șocați de limba ascuțită pe care a avut-o Mercury în acest caz. Cu toate acestea, trupa a fost de acord ca melodia să fie interpretată așa cum a intenționat Mercury și a fost înregistrată ca atare.

Versurile de deschidere sunt:

You suck my blood like a leech

You break the law and you breach

Screw my brain till it hurts

You've taken all my money and you want more

Titlul melodiei are de altfel „Dedicated to...” scris în paranteze, chiar dacă nu conține nicio referire directă la Sheffield. Cu toate acestea, Sheffield a fost supărat de aluzie și a dat în judecată Queen și casa lor de discuri (EMI), litigiu care a fost în cele din urmă soluționat în afara instanței. 

Sheffield a negat că el sau compania lui ar fi înșelat grupul Queen în. În autobiografia sa din 2013, el a publicat contractul de management din 1972, în apărarea sa. Totuși, paguba fusese făcută. În versiunea de pe Killers LIVE a „Death of Two Legs”, Mercury prezintă cântecul, spunând: „This is a song about a real motherfucker of a gentleman!”

Foto; Getty Images/ Guliver.