Rock News

Rock The Underground: Partizan dă startul concertelor din anul acesta

După o vacanță bine-meritată, reîncep, cu forțe noi, seria de noutăți din underground. O luăm încetișor săptămâna aceasta, cu câteva concerte și multe ocazii pentru artiști să își facă încălzirea pentru anul acesta

Anul nou e ca un început proaspăt, un prilej să ne gândim la ce ne dorim să schimbăm în bine. Eu nu aș vrea să modific un singur nărav – cel de a-l întrerupe pe Cristian Hrubaru, pentru a vorbi despre lumea rockului underground autohton. Să vedem cu ce evenimente începem anul 2024. 

Membrii fondatori Partizan sunt considerați unii dintre părinții underground-ului la noi, deci un concert de-al lor, ceva mai liniștit, e un punct bun de plecare. „Seria Deconectat”, ținută la Uzina Coffee, îi va avea ca protagoniști, joi, pe 11 ianuarie, în format electro-acustic. Fanii știu foarte bine că niciun concert Partizan nu sună vreodată la fel, așa că, dacă îți dorești confortul familiarității, combinat cu un sunet ceva mai diferit, ăsta e un prilej bun să îți aduni gașca și să mergi să asculți muzică bună. Partizan va mai cânta și vineri, la Form Space, în Cluj, de data asta în format electric. 

Vineri, pe 12 ianuarie, la Club Phoenix, Constanța are loc un super concert cu două trupe tinere promițătoare. Contratimp e trupa câștigătoare a concursului „Stage Tournament Constanta Rock Fest” din 2023. Au un sunet tupeist, cu linii grele de bas și versuri sensibile în română. Dividing By Zero va deschide concertul. Băieții cântă un metal dur și distorsionat, cu voci guturale apăsătoare.  

Alte evenimente

Pentru cei care vor să își facă încălzirea sau pentru cei ce vor să asculte ceva ce nu se va mai putea reproduce, au reînceput serile de „Jam Session” în localurile din București. Săptămâna aceasta, se vor ține seri de improvizație miercuri, la Beat Bar Umanist, și joi, la True Club.

Fanii Bowie vor putea să se bucure de o seară dedicată artistului preferat miercuri, la Trei Bețivi. Acolo vor avea loc proiecții cu diverse clipuri cu și despre regretatul David Bowie, vânzări de discuri de vinil și cărți. Cei de la Trei Bețivi scriu pe rețelele de socializare că „trecem printr-o incursiune artistică greu de egalat, care a inspirat multe generații de muzicieni”. Sunt sigură că va fi o seară comemorativă pe cinste. Se împlinesc opt ani de când am pierdut un artist al cărui nivel e greu de descris. 


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.01.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:59

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28