Rock News

Bring Me The Horizon a lansat „Kool-Aid”

Formația britanică Bring Me The Horizon a lansat primul single de pe viitorul album „Post Human: NeX Gen”. Trupa va concerta la vară, la festivalul Electric Castle, care va avea loc între 17 și 24 iulie

Bring Me the Horizon începe anul 2024 în stil mare, lansând single-ul „Kool-Aid”, prima piesă de la plecarea clăparului Jordan Fish.

Trupa lucrează la un proiect conceptual, o serie de patru materiale discografice intitulată „Post Human”. Grupul a dat startul seriei în 2020 cu EP-ul „Post Human: Survival Horror”, dar nu s-a grăbit cu continuarea. Albumul „Post Human: NeX GEn” era așteptat să apară în toamna anului trecut, conform Loudwire, dar de atunci a fost amânat pentru vara anului 2024, probabil că ieșirea lui Fish din trupă are ceva de-a face cu asta.

În anunțul din decembrie 2023, trupa i-a mulțumit lui Fish pentru munca sa alături de grup din ultimul deceniu și a dezvăluit intenția de a continua lucrul la lansarea „NeX GEn”. Încă de la sosirea sa, aportul creativ al lui Fish a avut un impact semnificativ asupra direcției muzicale a trupei, așa că ieșirea sa lasă unele necunoscute cu privire la ce va urma.

La începutul săptămânii, trupa a prezentat lansarea noului cântec prin intermediul unor fotografii din timpul lucrărilor, din care reiese faptul că producătorul Dan Lancaster, care a lucrat anterior cu ei la „That's the Spirit, amo” și mai multe lucrări recente de pe „Post Human”, a fost implicat în procesul de mixare a pieselor.

În ceea ce privește noul single, „Kool-Aid” este un început de an în forță pentru Bring Me The Horizon. Piesa începe cu o chitară rapidă și puternică, în deschiderea unui ritm propulsiv, pe care Oli Sykes menține melodicitatea și emoția piesei, adăugând, în același timp, câteva țipete și voci guturale. E un indiciu clar al calității compozițiilor și a producției de pe viitorul album, în stilul recognoscibil Bring Me The Horizon. 

În mențiuni, Oli Sykes e creditat ca vocalist, compozitor și producător. Lee Malia este creditat pentru backing vocals, pentru chitară și, de asemenea, pentru compoziție.  Matthew Nicholls e creditat ca „toboșar” și compozitor, iar Matt Kean, pentru părțile de bas. Piesa include, de asemenea, backing vocals de la Lucy Landry. Jordan Fish nu apare în mențiuni.

Trupa va concerta pentru a treia oară la Electric Castle, în luna iulie a acestui an. Grupul a mai întâlnit fanii la Castel în 2016 și în 2019. Alți mari artiști care vor cânta între 17 și 24 iulie, la Banffy, sunt Massive Attack, Chase & Status, Queens Of The Stone Age și DJ Diesel, adică fostul mare jucător de baschet Shaquille O’Neal.