Rock News

Rage Against The Machine nu va mai avea spectacole și nu va mai face turnee

Potrivit bateristului Brad Wilk, Rage Against The Machine nu va mai avea spectacole și nu va mai face turnee. „Îmi pare rău pentru aceeia dintre voi care ați așteptat să se întâmple asta”, a scris Wilk pe Instagram. „Mi-aș dori foarte mult să fie…”.


Rage Against The Machine a lansat mult-așteptatul lor turneu de reuniune în iulie acum doi ani, numai că vocalistul Zack De La Rocha s-a accidentat la tendonul lui Ahile. Trupa și-a anulat turneul european, ca măsură de precauție, în timp ce De La Rocha a început procedurile de kinetoterapie. Accidentul s-a dovedit mai rău decât părea, ceea ce a determinat Rage Against The Machine să-și anuleze viitoarele concerte programate pentru America de Nord.

Zack de la Rocha s-a rănit la picior în timpul celei de-a doua nopți a turneului de reuniune „Public Service Announcement”, în 2022. El și-a rupt tendonul lui Ahile, iar după accidentare a fost ajutat să iasă din scenă de echipă și a revenit după o scurtă pauză, așezat pe un monitor.

În 2023, doar chitaristul Tom Morello a apărut la includerea RATM în Rock & Roll Hall Of Fame.

Reuniunea Rage Against The Machine a fost de scurtă durată și, din păcate, s-a încheiat. Rage Against the Machine s-a despărțit anterior în 2000, înainte de a se reuni în 2007. S-au despărțit pentru a doua oară în 2011.



Într-un interviu din mai 2023, Morello a fost întrebat dacă trupa a intenționat vreodată să reprogrameze datele anulate ale turneului și a declarat pentru Rolling Stone: „Nu este vorba despre cât de multe turnee faci. Este vorba despre cum te simți în acele momente în care o faci. Rage Against the Machine a avut 19 spectacole în ultimii 12 ani. Și rezonanța acelor 19 spectacole se simte, vorbind cu fanii, ca și cum ar fi evenimente istorice care promovează ideea despre cum este această trupă live pe scenă”.


Foto: Getty Images/ Guliver.