Rock News

Noutățile din rock: KISS se retrage, însă merge mai departe

În ediția din această săptămână a rubricii „Noutățile din rock, cu Sebi Tudoroiu” am vorbit despre albumul lui Peter Gabriel, cel mai discutat subiect al rubricii din acest an, despre ce trupă românească de postrock lansează două albume în același timp, cele cel puțin 10 trupe care și-au anunțat numai săptămâna trecută turneele pentru 2024, dar și cum plănuiește KISS să se retragă și, totuși, să rămână pentru totdeauna „pe scenă”.

Ediția din săptămâna asta a închis oficial subiectul început acum 12 luni, cel mai discutat în cadrul acestei „pastiluțe” din emisiunea „Rock Driver, cu Cristian Hrubaru”. Încă din ianuarie, am discutat despre revenirea lui Peter Gabriel, iar în fiecare lună, fără excepție, am dezbătut toate cele 12 single-uri pe care le-a lansat, rând pe rând, în ziua cu lună plină a tuturor lunilor calendaristice, până ce a dezvăluit întregul disc, pe 1 decembrie.  Astfel a luat sfârșit și așteptarea noastră de a putea auzi întreg discul. „i/o”, al zecelea album solo al fostului membru Genesis, e acum disponibil pe toate platformele de streaming. Toate cele 12 track-uri au două versiuni, una bright-side, cealaltă dark-side.



Cel puțin 10 trupe și-au anunțat în aceeași săptămână turneul din 2024 

Godsmack, Blind Guardian, Poison the well, Set it Off sunt doar patru din cele 10 trupe de rock care au confirmat că pleacă la drum în noul an. Despre restul vorbește mai multe publicația Loudwire .



Diagnostic îngrijorător pentru Ozzy Osbourne în preajma aniversării de 75 de ani

Pe 3 decembrie, muzicianul supranumit Prințul Întunericului a împlinit frumoasa vârstă de 75 de ani. Din păcate, acesta a confirmat recent că a fost diagnosticat cu o tumoră la nivelul coloanei vertebrale, ceea cea înseamnă că revenirea lui pe scenă va mai dura mult mai mult decât sperau fanii nerăbdători să-l revadă pe scenă. Sperăm, totuși, că diagnosticul nu va afecta și planurile artistului de a scoate un nou material de studio, poate chiar anul viitor. 



Alternativ Quarte face o lansare dublă de album

Trupa reprezintă o parte din scena românească de post-rock de aproximativ un deceniu și jumătate. „Deocamdată suntem / Departe de solstițiu” se numesc cele două discuri disponible digital, pe suport vinil și mai ales live pe 5 decembrie în București, pe 8 în iași și pe 14 în Cluj. 


KISS se retrage, dar rămâne pentru totdeauna

Sâmbătă, 2 decembrie, trupa - fenomen americană a susținut ultimul concert live din turneul „End of the road”, cel care în 2022 a trecut și prin România. Cu toate astea, legenda KISS merge mai departe. Asta, pentru că ei au anunțat că fiecare membru a fost scanat digital și transformat într-un avatar. Asta va face ca trupa să devină una virtuală. Ce înseamnă asta? Vă aduceți aminte concertul aniversar ABBA, când în locul membrilor trupei, pe scenă au apărut holograme. Cam în acea direcție vrea și KISS să meargă, însă un cu totul alt nivel. Asta ar face ca visul lor de a colinda toată lumea, în special locurile în care nu au ajuns în cei 50 de ani de carieră, să devină realitate. Ba mai mult, KISS ar putea susține trei concerte simultan în trei colțuri diferite ale lumii datorită acestui nou orizont tehnologic. 

Rămâne de văzut cum va arăta cu adevărat acest vis al lor și dacă într-adevăr va putea înlocui prezența lor fizică. 


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!