Rock News

Documentarul „John Lennon: Murder Without A Trial” va fi lansat pe Apple TV+

Ucigașul lui John Lennon și-a cerut scuze după ce l-a împușcat, potrivit unui martor intervievat pentru un nou serial documentar Apple TV+. Serialul, în trei părți, este narat de actorul Kiefer Sutherland.

Anunțat pentru prima dată în octombrie, „John Lennon: Murder Without A Trial” va fi difuzat pe 6 decembrie și examinează crima premeditată și consecințele acesteia. Mark David Chapman l-a împușcat pe fostul Beatles în afara apartamentului său din New York pe 8 decembrie 1980.

Filmul „Murder Without A Trial” prezintă interviuri cu prietenii lui Lennon, cu avocații, psihiatrii, detectivii și procurorii care s-au ocupat de cazul Chapman și, de asemenea, folosește fotografii nevăzute anterior de la locul crimei, notează NME.

Printre cei intervievați sunt Richard Peterson, un șofer de taxi care a asistat la crimă, Jay Hastings, un portar al clădirii lui Lennon, care i-a auzit ultimele cuvinte ale muzicianului, David Suggs, avocatul apărării lui Chapman, Elliot Mintz, un prieten al lui Lennon și Yoko Ono și dr. Naomi Goldstein, psihiatrul care l-a evaluat pentru prima dată pe Chapman.



Unul dintre martori ar fi dezvăluit în documentar ceea ce a spus Chapman după ce l-a împușcat pe Lennon. „‘De fapt, și-a cerut scuze față de noi”, a spus el. „A spus: „Doooamne, îmi pare rău că ți-am stricat noaptea”.

A existat o investigație minimă a crimei, în timp ce Chapman a așteptat la fața locului și a pledat vinovat de îndată ce a sosit poliția. El a fost condamnat la o pedeapsă de douăzeci de ani de închisoare pe viață pentru crimă de gradul doi.

În 2020, Chapman și-a cerut scuze public lui Yoko Ono în timpul unei audieri de eliberare condiționată. „A fost un act extrem de egoist. Îmi pare rău pentru durerea pe care i-am cauzat-o [lui Ono]. Mă gândesc la asta tot timpul”.

I s-a refuzat eliberarea condiționată pentru a 12-a oară anul trecut, ceea ce înseamnă că va rămâne după gratii până în februarie 2024, cel mai devreme.