Rock News

Noutățile din rock: muzică nouă Judas Priest, Dolly Parton și un turneu The Rolling Stones 2024

Săptămâna asta, în rubrica noutăților din rock, am povestit despre cum a fost la Trooper Simfonic 28 și cum va încheia trupa anul pe 22 decembrie, despre absența chitaristului Megadeth din turneul actual, turneul 2024 al celor de la The Rolling Stones, lansările proaspete de la Judas Priest, Dolly Parton, ce trupe urmează să lanseze albume, dar și ce au pus la cale fanii britanici AC/DC pentru a sărbătorii cei 50 de ani ai formației

Cu adevărat încărcată a mai fost săptămâna care s-a încheiat. Dar și frumoasă. Unele dintre cele mai bune concerte românești ale sezonului s-au întâmplat într-o singură săptămână. Printre ele, Vița de Vie 360 de grade, lansarea din București a albumului nou semnat de byron, precum și Trooper Simfonic. O provocare pentru timpul, bugetul și mai ales energia împătimiților de evenimente muzicale. 

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 21.11.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:05:49

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22

Genial s-a încheiat săptămâna trecută cu Trooper Simfonic la Sala Palatului. Nu știu sincer câte concerte de genul ăsta a văzut locația aia. La un moment dat nu mai eram foarte sigur ce va sparge toate geamurile... acutele Coiotului, tobele lui John sau urletele fanilor. Superbă reorchestrarea pieselor, Orchestra Valahia a fost impecabilă și a funcționat superb în combinație cu formația de metal. Între timp, dacă nu v-a ajuns porția de duminică sau nu ați ajuns deloc acolo, pe 22 decembrie, în Quantic, se pregătește o închidere de an pe cinste. „Rocklaureat”, ediția a doua, o seară în care veteranii metal din România invită patru trupe de puștani, din dorința de a crea un pod în muzică pentru generațiile tinere care au nevoie de încurajări!


Kiko, chitaristul Megadeth, a anunțat că își prelungește absența din trupă

El s-a retras deja temporar de ceva timp și era puțin probabil să-l revedem până în primăvară, însă ieri a anunțat public că întoarcerea lui va mai avea de așteptat. Atât el, cât și colegii săi, au explicat că motivele sunt pur personale și că muzicianul are nevoie să își rezolve anumite probleme fiind înconjurat de familie, acasă, iar turneul actual ar fi mult prea solicitant în acest moment, pentru el. 



Judas Priest, nou extras de pe albumului care se lansează pe 8 martie

„Trial By Fire” se numește și va fi inclus pe discul „Invincible Shields”. Sună foarte bine și o găsiți pe platformele de streaming.



Amorphis anunță oficial noul album pentru 2025 

Vestea vine după ce au fost de curând și în România. 



Mr. Big a anunțat că are „la sertar” 13 cântece pentru un nou album de studio

Asta deși ei sunt în mijlocul turneului „The BIG Finish”, care curând se va muta către SUA. Mă bucur când vedem artiști care deși consideră că e timpul să părăsească scena, nu vor neapărat să renunțe și la ideea de a face muzică. Cam aceeași situație e și în cazul lui Elton John care deși a încheiat în iulie turneul de adio, a anunțat recent că scoate un album nou de studio, anul viitor.



Dolly Parton, un maraton de colaborări pe noul album și o versiune nouă „Jolene”, alături de Maneskin

Dolly Parton a lansat o versiune nouă a celebrei piese „Jolene”, de data asta într-o variantă cu Maneskin ca invitați speciali. Piesa e una dintre colaborările noului ei album, „Rockstar”, care s-a lansat vineri și care include colaborări cu Paul McCartney, Ringo Starr, Steven Tylor, Elton John și mulți, mulți alții.



The Rolling Stones, turneu de promovare al noului album

The Rolling Stones a oferit indicii pentru un nou turneu din 2024. Pe multe clădiri și arene din SUA a apărut peste noapte sigla trupei. Între timp, de când am discutat subiectul în rubrica de luni, de la „Rock Driver”, trupa a și făcut anunțul oficial care ne spune exact unde și când vor cânta aceștia în 2024. Mai multe detalii pe website-ul lor oficial.



Fanii britanici AC/DC se mobilizează pentru a scrie istorie pentru trupă odată cu aniversarea lor de 50 de ani

Funclub-ul britanic AC/DC s-a mobilizat pentru a face în așa fel încât „Thunderstruck” să ajungă anul acesta UK Christmas No. 1, cu ocazia aniversarii de 50 de ani de carieră. Atenție, asta ar fi prima oară în acești 50 de ani când trupa ar avea un single no. 1 în UK. Același fanclub a mai încercat ceva similar în 2013 pentru piesa „Highway To Hell”, însă au reușit să o urce doar pe locul patru, aceea fiind cea mai înaltă poziție ocupată de AC/DC vreodată în UK în materie de single-uri. Eu sper să reușească anul ăsta! Mi se pare incredibil de frumos când muzica unește oameni și-i face să ia atitudine împreună. 

Acum nu mă gândesc decât la top-ul nostru, de la Rock FM, din luna decembrie. Abia aștept! Foarte curând vine!