Rock News

Rock The Underground: formația Plant lansează albumul „Electrocasnic”

E sezonul lansărilor! Continuăm să explorăm cele mai mișto materiale discografice, cât încă sunt calde, de la post-punk și garage rock, la alternative și indie

Toamna se numără lansările! Mă bucur să urmăresc ce muzică nouă se naște perioada asta. E multă, bună și merită explorată. Iată la ce concerte vă sugerez să mergeți săptămâna asta.

Începem sugestiile săptămânii cu un concert pe care abia aștept să îl văd. Formația Plant, una dintre cele mai plăcute surprize ale anului acesta pentru mine, lansează joi, 23 noiembrie, la clubul Expirat, albumul „Electrocasnic”, un nou material de punk domol și distractiv, cu elemente scoase din cultura pop românească și băgate cu simț artistic în cultura punk. Tocmai ce au lansat versiunea de album a piesei „Tot Ce Am”, o variantă mult mai rotunjită și plină a unui cântec fermecător. E o mică mostră a calității sunetului albumului și ne oferă ocazia să ascultăm cât de curat e lucrată masterizarea. În deschidere va cânta tânăra trupă Getchoo, un alt proiect care merită tot entuziasmul din jurul lui. Getchoo a fost inițial expus underground-ului la începutul anului 2023, sub forma unui proiect solo, prin publicarea unui EP de bedroom pop produs DIY: „Songs From The Living Room”. Odată cu venirea a trei noi membri, s-a transformat într-o formație propriu-zisă de indie rock, cu influențe post-punk și power pop.


Trupa Tragic revine pe scenă pentru prima oară după lansarea albumului „Salt Of The Earth”, alături de prietenii lor de la Green Prophet. În seara de joi, la Echoes Haus, avem parte de o seară doom metal și stoner. Formația Tragic tocmai ce a ieșit dintr-o pauză de un an, cu forțe proaspete și formulă nouă. Băieții promit un sunet mai puternic orientat spre experimental, mai energic și mai profund. Green Prophet e o formație de stoner metal din București care amestecă stilul lor principal cu diverse influențe din multe sfere muzicale, reușind să croșeteze un metal unic. 


Era timpul să mai auzim și de băieții de la Coven Clash! În sfârșit, se întorc cu un material nou. Vineri, la Echoes Haus vor lansa „The Expanding Edge”, un EP de rock alternativ de calitate. Coven Clash a debutat în 2018, iar formula actuală îi include pe cei doi membri fondatori, Andrei Constantinescu și Mircea Voloh, și pe Mihnea Ferezan, care vor face împreună un super show, energic și luminos. Invitații lor speciali sunt Claiming Apollo, o formație de rock alternativ bucureșteană foarte bună, și Far Away From Earth, tot de-ai noștri, tot pe alternativ, dar care se remarcă printr-un stil ușor diferit, mai „românizat”. Se lasă cu multă energie și chef de dans!


The Strizzers aduc lansarea albumului „Some Kind Of Hero la Sibiu și Cluj

Vineri, pe 24 noiembrie, The Strizzers ajung la Sibiu pentru prima dată, pentru a lansa oficial și acolo albumul de debut „Some Kind Of Hero”. Vor cânta la Rock N’Bike alături de Black Timber și invitații speciali de la Wildchild. Cele trei trupe vor face un show de stiluri diverse: rock alternativ, o îmbinare a hard rockului clasic cu un sunet modern și stoner și progressive rock. Vineri, pe 25, The Strizzers ajunge la Hardward Pub, în Cluj, unde vor împărți scena cu Mast, pe numele întreg Monday At Six Thirty, care își descriu muzica prin adjectivul englezesc „whatever”, adică un sunet cu de toate, blues, jazz, rock, tot ce e mai frumos.