Rock News

Trupa Lunatic și-a lansat primul album, „Omul Din Stele”

Trupa bucureșteană de rock alternativ Lunatic a lansat săptămâna aceasta albumul de debut, „Omul Din Stele”, la Hard Rock Cafe. Evenimentul a fost conturat de multă muncă, profesionalism și a convins publicul că formația nu se va mai putea încadra în categoria underground de acum încolo

De regulă, lansarea primului material discografic e un prilej de bucurie într-un cerc restrâns de fani. E o adunare de prieteni, majoritatea martori la procesul de creație, într-un spațiu micuț. Începuturile de drum sunt anevoioase, iar pentru o formație mică, încă puțin cunoscută, organizarea unui eveniment de lansare rămâne la scară mică. Totuși, trupa Lunatic a demonstrat marți că, dacă îți dorești să ajungi mare, trebuie să te faci văzut ca o trupă mare. Și ce alt loc mai potrivit decât o scenă înconjurată de unele dintre cele mai interesante obiecte de colecție din lumea marilor artiști?

Am ajuns la Hard Rock Cafe pe seară, printre primii, așa că am profitat de ocazie să dau o tură prin sala de concert. Scena era înconjurată de un panou LED, care proiecta imaginea de pe coperta albumului „Omul Din Stele”. În stânga scenei, spre ieșirea către terasă, cei câțiva participanți ajunși la fel de devreme ca și mine zâmbeau în lumina blițului unei camere foto, în fața unui panou făcut în temă cu albumul. Am făcut și eu câteva fotografii. 


Să fiu sinceră, nu mă așteptam ca băieții să organizeze un concert atât de „mare”. Lansările trupelor din underground, la care am fost până acum, păreau mai „de casă”. Nu pot spune nici că nu mă așteptam să fie un eveniment făcut cu spirit profesionist și cu atenție la detalii. Până la urmă, am vorbit cu Lunatic înainte de concert, pentru interviul făcut luna trecută, și puteam simți că vor să facă ceva care să îi propulseze. „Toto, am senzația că nu mai suntem în Kansas”, mă gândeam, pe măsură ce publicul începea să se adune. Și, până la urmă, sala s-a umplut. 

Cântarea a început în jurul orei  21.00, cu piesa care a dat titlul albumului. Așa cum se cuvine, Cătălin, solistul formației, a adresat câteva cuvinte publicului, despre cât de recunoscători sunt pentru interesul față de lansare, despre cât de multă muncă a fot necesară pentru realizarea albumului și despre veselia pe care speră să o împărtășească cu publicul. Panoul luminos din spatele formației afișa câte o grafică specială pentru fiecare piesă de pe album. Spectacolul a fost solicitant, din punct de vedere tehnic. Am aflat, pe parcurs, că imaginile nu se jucau pe ecran la întâmplare, ci erau dirijate și sincronizate de pe scenă. Sunetul a fost și el lucrat minuțios înainte de deschiderea porților. Totul a fost gândit milimetric, pentru ca publicul să nu simtă nici măcar o secundă că a venit să vadă o trupă amatoare. 


Lumea știa versurile mai multor piese decât m-aș fi așteptat. Cuplul de la câteva mese de mine m-a făcut să mă întreb dacă Lunatic mai are ce căuta în secțiunea „Rock The Underground”. Își cântau unul altuia cu atâta siguranță și veselie, încât m-am bucurat și eu de ei de la distanță. Alți prieteni ai trupei, tot muzicieni, se întrebau în glumă când vor aduce plicurile pentru „dar”, aluzie la calitatea serii. În general, lumea a râs, a cântat, mulți se ridicau de la mese, ferindu-se de câte un ospătar, ca să danseze. Lunatic a reușit să impresioneze un public destul de mare, format din fani, colegi de brazdă și curioși. 

Albumul „Omul Din Stele” e o afirmație despre identitatea formației Lunatic. Trece prin multe influențe muzicale și teme, de la iubire, la visuri, la punctele sensibile și glume. Așa cum am aflat la discuția anterioară cu băieții, aceștia vor să demonstreze dualitatea cuvântului „Lunatic”. „Unii percep «lunaticul» ca fiind mai nostim, mai șugubăț, iar alții îl văd mai visător, mai introspectiv. Astfel, piesele reprezintă ambele interpretări ale numelui «Lunatic», de la abordarea «să fie bine ca să nu fie rău», până la chestii ceva mai serioase”, spunea Marius. 


Am contactat membrii trupei după lansare, pentru a arunca o privire în spatele cortinei. Iată ce au declarat.

„Lansarea a însemnat, în primul rând, multă muncă - de la show-ul propriu-zis de pe scenă, până la designul tuturor materialelor, CD-uri, tricouri, peretele pentru fotografii, producție de aplicație mobilă, montaj și producții video și multe, multe altele. 

Practic, am produs în 5 oameni un eveniment de amploare, cu tot ce presupune acesta. Și ne-a ieșit!

Satisfacția cea mai mare a fost faptul că sala a fost plină ochi de oameni care s-au bucurat mult de munca noastră, au cântat cu noi și ne-au dat energie pentru proiectele următoare.

Pentru noi, a fost cel mai mare show de până acum, un moment pe care l-am dorit, visat și pe care nu îl vom putea uita.

Le mulțumim atât lor cât și celor care nu au putut să vină dar ne susțin și ne-au susținut în cei trei ani de Lunatic!”.

Rămâneți la curent cu activitatea trupei Lunatic pe Facebook și Instagram!