Rock News

The Beatles este în fruntea topului britanic cu „Now And Then”, la 60 de ani de la primul nr. 1

The Beatles are, de asemenea, cel mai rapid vândut single al anului - cu 48 000 de exemplare în primele șapte zile de la lansare –, cel mai rapid vândut single pe vinil al secolului până acum, vânzându-se în 19 400 de copii și cea mai difuzată piesă de la Beatles într-o singură săptămână.

Lansată la începutul acestei luni, piesa a fost prezentată drept ultima melodie a Fab Four și provine dintr-o casetă demo veche cu vocea lui John Lennon – completată de Paul McCartney și Ringo Starr, cu ajutorul AI.


De asemenea, a venit alături atât de un scurt videoclip care documentează timpul petrecut pentru finalizarea proiectului, cât și de un videoclip muzical regizat de Peter Jackson, care includea imagini ale trupei descoperite anterior.

Nr. 1 în topul britanic pentru The Beatles înseamnă că trupa se laudă cu cea mai lungă perioadă dintre primul și ultimul single de Number One al unui artist. „From Me to You”, din mai 1963 (acum 60 de ani și șase luni) a fost primul nr. 1 Beatles. Anterior, Elvis Presley a deținut recordul cu 47 de ani și șase luni între hitul său din 1957 „All Shook Up” și o reeditare a lui „It’s Now or Never”, care a fost lansată în 2005.

Alte recorduri înregistrate: de la lansarea piesei „Now And Then”, The Beatles a devenit trupa britanică cu cele mai multe single-uri de numărul unu vreodată – cu 18 piese – și cea mai veche trupă care are un single numărul unu în Marea Britanie.

Foto: Getty Images/ Guliver.