Rock News

Ultimul show Kiss din carieră va fi transmis în întreaga lume

Turneul de adio Kiss se va încheia cu un concert în orașul unde totul a început pentru legendarul grup rock, New York City. Acesta va avea loc pe 2 decembrie (3 în Europa) și va fi transmis în toată lumea, în direct, în sistemul pay-per-view, exclusiv pe PPV.com.

PPV.com, care nu necesită abonament, va oferi concertul pentru 39,99 USD în SUA și Canada (14,99 USD în afara Americii de Nord, aproximativ 70 de lei pentru România). 

Kiss și-a lansat turneul de rămas bun în ianuarie 2019, dar a fost forțată să îl suspende în 2020 din cauza pandemiei de COVID-19. 

„End Of The Road” era programat inițial să se încheie pe 17 iulie 2021 în New York, dar de atunci a fost prelungit până la sfârșitul anului 2023. 

Formula actuală KISS este formată din membrii originali Stanley (chitară, voce) și Gene Simmons (bas, voce), alături de chitaristul Tommy Thayer (din 2002) și bateristul Eric Singer (în și în afara trupei din 1991).

Format în 1973 de Stanley, Simmons, Peter Criss și Ace Frehley, Kiss a organizat primul său turneu de „adio” în 2000, ultimul care a prezentat formula originală.

Într-un interviu pentru Gulf News, Stanley a vorbit despre faptul că el și colegii de trupă au încercat tot timpul ca show-ul să nu umbrească muzica. 

„Întotdeauna am spus asta: o trupă proastă cu un show spectaculos este o trupă proastă. Nu am început ca o trupă cu toate astea incluse. Am început ca o trupă care făcea muzica pe care o ascultam. Când eram tânăr, am văzut Led Zeppelin, l-am văzut pe Jimi Hendrix de două ori și i-am văzut toți cei mari. M-au inspirat. Și nu a fost niciodată despre a face parte dintr-o trupă cu machiaj și [artificii]... Muzica noastră nu are nevoie de intelectualizare sau filosofie”.

Foto: Getty Images/ Guliver.