Rock News

„Now and Then”, ultima melodie The Beatles, a apărut

Deși cântecul a ocupat un loc special în inima lui McCartney, în parte pentru că ultimele cuvinte pe care Lennon i le-a spus personal au fost „Gândește-te la mine din când în când, vechi prieten”, producția lui a fost abandonată.

Pe 1 noiembrie, BBC One și-a schimbat programul pentru a difuza un film despre realizarea single-ului final al Beatles, „Now and Then”

Filmul spune povestea călătoriei piesei „Now And Then”, de la un demo brut furnizat de Yoko Ono, pe care trupa nu a putut să-l termine în timpul sesiunilor de înregistrări din 1995, care au dus la single-urile „Real Love” și „Free As A Bird” de anul următor, până la statutul său actual, de „ultima melodie a The Beatles”.

Scurtmetrajul a fost regizat de Oliver Murray, care a regizat anterior filmul din 2022 „My Life As A Rolling Stone”, și are contribuții din partea lui Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison, Sean Ono Lennon și regizorul de film Peter Jackson.

<< Și apoi, în 2001, l-am pierdut pe George, ceea ce ne-a cam luat vântul din pânze. Ne-a luat aproape un sfert de secol să așteptăm până la momentul potrivit pentru a aborda „Now And Then” din nou, cu tehnologia pe care Peter Jackson și echipa lui s-a antrenat în timpul filmului „Get Back” >>, povestește Paul McCartney.



Tehnologia lui Jackson a fost folosită anterior la reeditarea albumului „Revolver” din 2022, când Giles Martin a putut să remixeze complet melodiile care fuseseră inițial înregistrate pe patru piste, chitara, basul și tobele împărțind toate aceeași pistă. Echipa lui Jackson a reușit să izoleze fiecare instrument, folosind tehnologia AI, ceea ce a deschis calea către eliminarea zumzetului din înregistrarea lui Lennon din 1978 a „Now and Then”. De acolo, McCartney și Starr s-au întors în studio și au terminat piesa, combinând caseta demo cu înregistrări moderne, materiale din sesiunea anilor '90 și mostre din melodiile mai vechi ale Beatles, „Here, There and Everywhere”, „Eleanor Rigby” și „Because”.

„Now and Then”, ultima melodie realizată de toți cei patru membri ai The Beatles, a sosit în forma sa completă: John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr, George Harrison + Peter Jackson + AI.

Foto: Getty Images/ Guliver.