Rock News

Rock The Underground: D.E.N.I.S. și Plant – concert de Halloween

Ne aflăm în cel mai „înfricoșător” moment al anului, iar trupele D.E.N.I.S și Plant au plănuit o cântare de Halloween și concurs de costume. În plus, avem parte de două lansări de album săptămâna asta, iar Redrum continuă „4X4 TOUR”

Iată cele mai așteptate evenimente din această săptămână, din minunata lume a rockului underground autohton!

Petrecerile de Halloween continuă! Azi, chiar în data sărbătorii înfricoșătoare, una dintre preferatele mele, mergem costumați în clubul Control. Trupele D.E.N.I.S. și Plant au pregătit o super petrecere și un concurs de costume. Se lasă cu garage punk și post punk cu atmosferă pur urbană, de cea mai bună calitate. Ambele formații au calități destul de speciale. D.E.N.I.S., de exemplu, oferă o perspectivă revigorantă despre viața în Capitală și subliniază detalii neașteptate, pe care noi, bucureștenii, le trecem cu vederea. Piesele trioului Plant se răspândesc pe întregul spectru emoțional-ironic, folosind repere domestice, digitale și elemente din cultura pop românească. Voi fi și eu pe acolo diseară. 


Mâine, pe 1 noiembrie, duo-ul dinamic The Schnitzels, format din Narcis Axinte și Mister Jurjak, lansează, în sfârșit, albumul de debut „Phantasmagore”. Concertul va avea loc tot la clubul Control. În mai, i-am și întâlnit pe băieți la concertul lor din Fabrica. Atunci am auzit pentru prima dată piesele „Frica” și „Minte bolnavă”, care urmau să fie lansate în anticiparea albumului. Și, dacă mai țin eu bine minte, toată cântarea a fost minunată. Recomand să mergeți să îi ascultați pe băieți, au un sound foarte interesant și plin, deși cântă doar la chitară, voce și tobe. 


Avem parte de încă o lansare mult-așteptată vineri, de la puștii mega talentați de la The Voodoo Child! Ei vor lansa al doilea album din discografie, intitulat „From The Dark”, la Manufactura în Timișoara. În deschidere, va cânta trupa Myst! De fapt, albumul a fost publicat pe toate platformele de streaming, iar concertul face parte din turneul de lansare, care va ajunge sâmbătă pe 4 noiembrie la Cluj, în clubul La Țevi. The Voodoo Child va mai concerta la Zalău, Bistrița, Suceava și Sibiu, deci mergeți pe pagina lor de Facebook și interesați-vă când ajung și la voi.


Redrum continuă tunerul „4X4”, în care omagiază cei patru grei ai grunge-ului: Alice In Chains, Nirvana, Pearl Jam și Sound Garden. Băieții ajung la Târgu Mureș, în Office Clubul Presei pe 4 noiembrie. Grupul e format în majoritate de membrii Luna Amară, iar solistul e Alex Purje, de la Space Needle. Redrum nu e o trupă „tribute” în adevăratul sens al cuvântului ci, mai degrabă, o adunătură de prieteni care se întâmplă să fie și muzicieni și care, de prin 2007, se adună o dată la ceva timp ca să aducă un tribut grunge-ului, ca muzică și ca atitudine. De ce? Pentru că e frumos să se întoarcă la muzica și artiștii care i-au format. 


Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 31.10.2023

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:03:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 23.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:51

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 16.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:47

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 09.04.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:05:28