Rock News

Cele patru fețe Vița de Vie – 4: SIMFONIC 360

Vița de Vie va oferi fanilor în seara de 17 noiembrie o perspectivă completă asupra identității sale muzicale. Până când primul acord se va auzi pe scena Sălii Platului, faceți cunoștință cu ultima personalitate a trupei de rock, prin 5 piese reorchestrate simfonic.

Din acest moment, au mai rămas trei săptămâni de așteptare până la mega-concertul Vița de Vie 360˚ de la Sala Palatului, acolo unde cvartetul de identități rock al trupei se va reuni pe aceeași scenă.

În ultima lună, am descoperit energia din nonconformistul ELECTRIC, emoția naturală a violoncelului și a flautului din ACUSTIC, dar și sinceritatea din minimalistul ACU2TIC. 

Povestea SIMFONICULUI își are începuturile în 2018, atunci când membrii trupei au cântat în cadrul festivalului AWAKE alături de Filarmonica de Stat Târgu Mureș, dirijată de Remus Grama. Evenimentul a fost înregistrat, iar un an mai târziu, a fost lansat albumul „ÎN CORZI”, primul material discografic live și simfonic deopotrivă. Din respectivul setlist nu au putut să lipsească emblematica „Luna și noi”, profunda „Metaforă de toamnă”, dar și visătoarea „Haihui”, pe care Adrian Despot i-a dedicat-o lui Adrian Rugină, fostul toboșar al trupei Bucium care a decedat după ce a încercat să salveze mai multe victime ale incendiului de la Colectiv acum opt ani

„Luna și noi”



„Metaforă de toamnă”



„Haihui”



Despre „magia” pe care orchestra simfonică o insuflă sonorităților rock Vița de Vie, solistul Despot a declarat că „nimic nu poate înlocui intensitatea vibrantă a unei orchestre simfonice”. Produsul final obținut „prin contopirea celor două lumi muzicale aparent antagonice”, este de ordinul grandiosului, iar „muzica și mesajul ei se potențează, căpătând noi dimensiuni, noi valențe”, a continuat artistul.

După succesul primului concert simfonic și apariția albumului live, au urmat și alte performanțe în timpul cărora această latură a trupei s-a aflat în lumina reflectoarelor. 

În noiembrie 2022, la Sala Palatului din București, băieții de la Vița de Vie, împreună cu Orchestra Zonder Naam dirijată de același Remus Grama, a dat noi proporții piesei lui Doru Stănculescu, „Șambala”:



O lună mai târziu, în cadrul Festivalului Internațional Craiova Muzicală, ediția 49, aceeași trupă rock și același dirijor se alătură orchestrei simfonice Filarmonica Oltenia într-un alt concert, în timpul căruia, printre altele, interpretează și „Basul și cu toba mare” (1:15:00):



SIMFONICUL încheie călătoria rockerilor în lumea sunetului și va putea fi audiat, alături de celelalte ipostaze, în seara de 17 noiembrie, la Sala Palatului, ca parte a Concertului Vița de Vie 360˚. Biletele sunt disponibile pe kimaro.iabilet.ro