Rock News

Green Day lansează single-ul „The American Dream Is Killing Me”

Viitorul album al trupei, al 14-lea, numit „Saviors”, urmează să fie lansat pe 19 ianuarie 2024.



„Saviors” îi urmează LP-ul din 2020, „Father of All Motherfuckers”. Noul album a fost înregistrat la Londra și Los Angeles cu Rob Cavallo, care a produs anterior albume printre care Dookie și American Idiot.

Luna trecută, Green Day a revăzut pe Dookie cu o reeditare (mai devreme cu un an) pentru cea de-a 30-a aniversare, cu demo-uri și înregistrări live.

Green Day a anunțat recent un turneu pe stadioane alături de The Smashing Pumpkins, Rancid și The Linda Lindas, deși un itinerariu oficial nu a fost încă publicat. Anunțul a fost făcut de vocalul Billie Joe Armstrong la un concert recent în Las Vegas, acolo unde a putut fi auzit, pentru prima dată și noul single.

 "Dookie" a contribuit semnificativ la creșterea popularității punk rock-ului în mainstream. A fost unul dintre primele albume de punk rock care a ajuns la un public larg și a atras atenția asupra genului.

LP-ul a fost primit cu recenzii pozitive din partea criticilor și a câștigat numeroase premii, printre care și un Grammy pentru „Cel mai bun album de muzică alternativă” în 1995.

Conținând unele dintre cele mai cunoscute piese Green Day, "Longview", "Basket Case" sau "When I Come Around", discul a ajuns pe locul 2 în topul Billboard 200.

Foto: Getty Images/ Guliver.