Rock News

Cele patru fețe Vița de Vie - 2 : ACUSTIC 360

Concertul Vița de Vie 360 de grade va reuni pe scena Sălii Palatului, în premieră, cvartetul de identități rock al trupei. Până când vom putea cânta alături de băieți în seara de 17 noiembrie, iată o parte dintre cele mai cunoscute reinterpretări acustice ale unor piese emblematice.

În seara de 17 noiembrie, va avea loc concertul Vița de Vie 360, care va reuni pe scena Sălii Palatului energicul ELECTRIC, emoționantul ACUSTIC, minimalistul ACU2TIC și apogeul/înălțătorul SIMFONIC, într-o panoramă muzicală completă asupra imaginii artistice a trupei românești de rock alternativ.

Dacă perioada Electrică a băieților de la Vița de Vie stă sub semnul energicului și al nonconformismului, curiozitatea trupei de a găsi noi modalități de expresie i-a făcut să oprească și în stația ACUSTICULUI. Remarcându-se prin ritmurile delicate ale instrumentelor naturale, precum violoncelul sau flautul, această față a Viței de Vie mută centrul de greutate dinspre acordurile ritmate care te ridică de pe scaun, spre cele cuminți și intime pline de sensibilitate.

Profitând de perioada scurtă care a mai rămas până vom putea cânta alături de solistul Adrian Despot în aceeași sală, iată două mostre din versiunile acustice din repertoriul Vița de Vie, interpretate live în același an, dar pe două scene diferite:

„Alungă tăcerea”, cântată pe scena Filarmonicii Banatul din Timișoara.


„Lăsat pustiu”, interpretată în acompaniamentul unui flaut și ale unui violocel pe scena Operei Naționale București. Un an  mai târziu, trupa de rock a lansat și videoclipul oficial al acestei versiuni.


Vița de Vie nu a vizitat studioul Rock FM doar să ne anime în matinalul „Morning Glory cu Exarhu” cu acordurile lor electrice, ca parte a campaniei „România are sânge de rocker”, ci, în 2019, ne-au cântat și un cover acustic jucăuș după piesa „Proverbe” a compozitorului Marius Țeicu.


Tot din lista cover-urilor pe care Vița de Vie le-a realizat de-a lungul timpului, amintim bine-cunoscutul „’84 – ’85 / Muzica nu moare niciodată”, pe care băieții l-au înregistrat în perioada pandemiei cu un suflu nou, propriu. În plus, au realizat și un Atelier prin care au invitat fanii să pătrundă în „bucătăria” formației și să afle cum au construit piesa.


Închei lista interpretărilor acustice ale trupei Vița de Vie cu reinterpretarea unui single de pe albumul „Fetish” (2010). Valența acustică a piesei „Mori”, sugerată secvențial și în versiunea discografică, este exploatată pe larg în 2013, elementul de referință fiind adăugarea sunetelor de caval. De altfel, în același an, este lansat albumul „Acustic” care însumează 13 single-uri, inclusiv cel menționat anterior.


Cea de-a doua personalitate a trupei Vița de Vie ia forma acordurilor acustice, îmbogățite de sonorități naturale. Mai sunt încă două fețe muzicale de descoperit pentru a putea surprinde imaginea de ansamblu a formației de rock. Toate aceste patru personalități muzicale vor putea fi cunoscute de către fani în seara de 17 noiembrie, la Sala Palatului, ca parte a Concertului Vița de Vie 360. Biletele sunt disponibile pe kimaro.iabilet.ro