Rock News

Noutățile din rock: AC/DC revenire live în forță după șapte ani

Toată atenția industriei rock a fost îndreptată, în weekend, către Power Trip, unul dintre cele mai mari festivaluri de rock din lume, unde s-au întâmplat mai multe lucruri care merită discutate

Judas Priest și-a anunțat noul album în cadrul concertului de sâmbătă 

„Invincible Shield” se lansează pe 8 martie 2024 și va fi al 19-lea material de studio, în cei peste 50 de ani de carieră ai trupei. Conform solistului Rob Halford, cel mai recent album al lor, „Firepower” ar fi putut fi ultimul, în 2018, dar bucuria rockerilor a fost atât de mare încât au compus mai multe decât își imaginau, ceea ce iată, a dus la ce vom auzi în luna martie. 


Apropo de albume noi, poate n-ar strica să ne amintim că Judas Priest a cântat la Power Trip după ce starea de sănătate l-a făcut pe Ozzy Osbourne să-și anuleze prezența în cadrul evenimentului. Deși s-a retras din line-up și a anunțat că nu va mai pleca în turnee prin lume, artistul a mărturisit recent că speră totuși să scoată cât de curând posibil un nou album. Asta după ce, anul trecut, discul său a fost desemnat „Cel mai bun album rock al anului” la gala cu numărul 65 a Premiilor Grammy.  



Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 9.10.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:05:46

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22


Subiectul vedetă al acestei ediții Power Trip a fost de departe revenirea legendarei trupe AC/DC 

Internetul și publicațiile de specialitate din lume nu s-au mai saturat să vorbească despre cât de faină a fost revenirea trupei AC/DC live pe scenă. Show-ul de sâmbătă a marcat primul lor concert în mai bine de șapte ani. 

Setlist-ul de 24 de piese a fost unul demențial, cu multe debuturi live, piese pe care aceștia nu le-au mai cântat în zeci de ani și, bineînțeles, hituri care nu ar putea lipsi dintr-un concert AC/DC. Show-ul a durat aproximativ două ore și un sfert. Din păcate, nu e clar care sunt planurile rockerilor. În orice caz, norocoși mai sunt cei care s-au aflat în public weekend-ul ăsta la Power Trip!


Show-uri foarte tari au oferit și Iron Maiden, și Guns N Roses. Dacă în ceea ce-i privește pe cei de la Iron Maiden vestea nu e surprinzătoare, în cazul Guns N Roses mă bucur să văd că aparent s-au mai rezolvat niște probleme, pentru că în ultima perioadă trupa anunțase niște probleme de sănătate în cazul unuia dintre membrii, nedivulgând și despre cine e vorba, deși mulți am bănuit răspunsul. 



Lamb Of God a lansat un documentar making off despre albumul „Omens”

Americanii au lansat sâmbătă pe YouTube, pentru a fi accesibil tuturor, un documentar de o oră și douăzeci de minute despre procesul de creație al celui mai recent disc al lor, „Omens”, lansat chiar acum un an. De asemenea, trupa a lansat și un single intitulat „Evidence”, cu ocazia aniversării. 



Queen și Adam Lambert au pornit zilele acestea „The Rhapsody Tour”, posibil ultima lor serie de concerte 

Turneul din această toamnă traversează câteva destinații din SUA, urmând ca în 2024 să ajungă și în Japonia, unde trupa nu a mai fost de mult timp. Personal încă aștept și sper la o veste despre câteva opriri și prin Europa. I-am văzut în 2016, la București, și deși nu sunt sigur dacă un turneu european ar include și țara noastră printre destinații, aș pleca în mod cert să-i mai văd o dată undeva în Europa, pentru că, într-adevăr, e o experiență de trăit pentru un fan Queen. În ciuda valurilor critice și sceptice vis-a-vis de Adam Lambert, personal mi se pare o alegere potrivită pentru a readuce live catalogul muzical Queen, fără a încerca din niciun punct de vedere înlocuirea inegalabilului Freddie Mercury. Adam e un solist foarte talentat, capabil să susțină tehnic catalogul muzical Queen, fără a fi o imitație a regretatului frontman. În plus, mi se pare admirabil faptul că deși i s-a oferit ocazia, a refuzat să înregistreze muzică nouă alături de ei, declarând că pentru el, adevărata trupă Queen e cea cu Freddie, iar el e perfect confortabil ca un colaborator al lor pentru aceste show-uri live. 



Nou single solo de la Călin Pop

Călin Pop, legendara voce a rockului românesc de la Celelalte Cuvinte, a scos un single nou intitulat „Este personal”, disponibil acum pe toate platformele de streaming.



Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!