Rock News

Rock The Underground: Doomsday Astronaut lansează „Djent Djinn”

Săptămâna aceasta are lansarea unul dintre albumele pe care le aștept de mult timp, „Djent Djinn” de Doomsday Astronaut, și avem parte de mai multe cântări la care e musai să ajungem

Se anunță o săptămână plină de surprize plăcute în lumea rock-ului underground, cu lansări mult-așteptate și concerte cu totul speciale. Am vorbit despre toate acestea la emisiunea „Rock Driver cu Cristian Hrubaru” astăzi, la ora 16.30.

Pe 4 octombrie, mergem la clubul Control, ca să vedem o trupă cu totul deosebită din Atlanta, Statele Unite. Algiers ajunge la noi cu ocazia turneului de promovare al albumului nou „Shook”, o capodoperă/minunăție de artă post-punk, plină de colaborări cu piloni veritabili din underground-ul contemporan. Printre artiștii cu care Algiers a colaborat pentru materialul discografic se numără și Zack de la Rocha, de la Rage Against The Machine! În deschidere, vor cânta constănțenii de la Cardinal, o trupă inedită de garage rock, activă din 2015, foarte apreciată pe scena locală. Sunt zgomotoși, energici și sunt parcă desprinși din America anilor ’90. 

Doomsday Astronaut lansează „Djent Djinn”

Trupa de metal progresiv Doomsday Astronaut lansează pe 4 octombrie, în sfârșit, „Djent Djinn”, un album pe care, eu, personal, îl aștept de mult timp. E o adevărată călătorie muzicală, un material audio foarte bine gândit, a cărui poveste o poți vizualiza foarte clar, dacă închizi ochii și te lași purtat de chitara lui Waqas Ahmed. Trupa a planificat și un turneu, așa că, săptămâna asta, aveți ocazia să îi vedeți pe 6 octombrie, La Flying Circus din Cluj, și pe 7 octombrie, la John’s Camping în Deva. În noiembrie ajung și la București.


The Groovy Bastards lansează piesa „Desiderium”

La Posada Rock Festival am ascultat prototipul piesei „Desiderium” a celor mai nonconformiști rockeri, The Groovy Bastards. Piesa e gândită astfel încât să includă publicul mai mult, atunci când se cântă live. Ei au vrut să facă ceva asemănător cu ce a făcut Brian May cu „We Will Rock You”. The Groovy Bastards au băgat o bătaie din palme foarte distractivă, pe care o predau publicului înainte să intre ca lumea în piesă. Chiar te simți ca parte din melodie. Pe 6 octombrie, va fi lansată pe toate platformele de streaming, cu tot cu videoclip! 

Tot pe 6 octombrie, formația de hardcore punk Tourist merge în vizită la constănțenii noștri preferați, Grinder. Cele două trupe vor cânta la Club Phoenix . Băieții de la Tourist vor scoate curând două piese noi, pe care le vor testa la Constanța, și au mai modificat și piesele vechi. Bogdan Dumitrescu, basistul din Tourist are un mesaj pentru publicul constănțean: „Oamenii să vină ca să se simtă bine, să îi respecte pe ceilalți, să respecte spațiul și dacă cineva nu se simte în siguranță, poate oricând să ne semnaleze”.