Rock News

Noutățile din rock: 24 de trupe rock au anunțat în ultima săptămână că scot album

Ca în fiecare luni, în cadrul rubricii săptămânale „Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu” din „Rock Driver, cu Cristian Hrubaru”, am discutat despre ce se mai întâmplă pe scena mondială de rock. În săptămâna care tocmai s-a încheiat, 24 de trupe rock și-au anunțat noul album, Aerosmith și-a amânat toate concertele programate pentru acest an, în timp ce U2 a uimit mapamondul cu spectaculozitatea show-ului de la The Sphere, în Las Vegas.

Aerosmith amână turneul „Peace Out”

Trupa americană s-a văzut nevoită să amâne toate concertele programate în 2023 din cauza unor probleme de sănătate ale lui Steven Tyler. Acesta și-a „avariat” corzile vocale în deschiderea turneului din Statele Unite care urma să închidă cariera trupei, fiind nevoit să ia acum o pauză vocală completă. Toate noile date vor fi reprogramate pentru 2024 și vor fi anunțate ulterior. 


Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 2.10.2023

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 4.03.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:04:42

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 26.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:58

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu - 19.02.2024

Noutățile din rock, cu Eusebiu Tudoroiu, 00:03:22


24 de albume noi au fost anunțate săptămâna trecută

Nu știu cum stau oamenii, în general, la capitolul descoperirilor muzicale, însă aș încuraja pe oricine să fie deschis și să încerce să asculte cât mai multe lucruri noi pentru că foarte mulți artiști lansează muzică în fiecare zi. Doar în săptămâna ce tocmai s-a încheiat, 24 de trupe de rock de toate felurile și-au anunțat noul album. Venus, Calling Hours, Grave Secrets, Helga, Hold My Own, My Octopus Mind sunt doar câteva dintre aceste nume care sunt la un click distanță cu proiecte faine. 

Apropo de lansări de albume, nu uitați că Efemeride, al optulea disc byron, va fi lansat vinerea asta!



Un nou videoclip de la Trooper 

Videoclipul lansat chiar în prima zi a lunii octombrie e pentru pentru piesa „Ruinele”. Weekendul ăsta am fost în Timișoara pentru deschiderea expoziției „Brâncuși: Surse Românești și Perspective Universale”, care sincer e atât de frumoasă încât merită văzută în următoarele patru luni în care va sta deschisă (până în 28 ianuarie). Cu ocazia asta, am reușit să văd și demo-ul Trooper Simfonic, care s-a întâmplat la Casa Tineretului sâmbătă seară, 30 septembrie. O variantă mai mică decât cea pe care o vom vedea la Sala Palatului pe 19 noiembrie, dar care a fost pur și simplu minunată! Piesele reorchestrate ale băieților sună extraordinar, cu o întreagă echipă de muzicieni profesioniști în orchestră. Abia aștept să văd concertul din noiembrie care se anunță mult mai mare decât cel din weekend-ul ăsta. 



U2 au uimit toți pasionații de concerte și tehnologie din întreaga lume la The Sphere

Trupa de rock a inaugurat cea mai nouă și performantă sală de spectacole din Las Vegas și, poate, chiar din lume. E vorba despre o sală proiectată sub forma unei sfere-gigant, îmbrăcată și pe diăauntru și pe dinafară cu ecrane LED imense, care pur și simplu te transportă într-un univers paralel, oferind cea mai complexă și spectaculoasă experiență live văzută vreodată. Măcar să ne bucurăm pentru alții, pentru că la noi mai durează  până vom avea măcar spații noi de concerte, nici vorbă de un proiect atât de inovativ. 



Lună plină = single nou de la Peter Gabriel

Frumoasă a mai fost Luna plină de zilele trecute și pe mulți ne-a mai ținut treji. La fel de frumoasă e și cea mai recentă piesă lansată de Peter Gabriel, „This Is Home”. Pe mulți ne va ține treji și albumul său, odată ce-l vom auzi integral. Interesant acest concert de a lansa discul piesă cu piesă, în ziua cu lună plină a fiecărei luni. Aștept personal să-l pot auzi cap-coadă, pentru că momentan nu reușesc să-l înțeleg complet, chiar dacă sună excelent și de mult așteptam muzică nouă de la fostul solist Genesis. 



În weekend și Timișoara pune mâna pe chitară!

După ce la ediția recentă din Sibiu, 750 de tineri chitariști s-au bucurat împreună de frumusețea și forța muzicii, a venit rândul Timișoarei să aibă parte la magia evenimentului „Pune mâna pe chitară”. Alături de tinerii care se vor strânge în Piața Libertății vor fi Vița de Vie, Trooper (Coiotu’ și Balaurul), Revolter, Antract, Implant Pentru Refuz și mulți alții.


Până lunea viitoare, vă doresc o săptămână ușoară!