Rock News

Alice Cooper spune că singura persoană căreia ar trebui să i se permită să folosească AI în muzică este Paul McCartney

Într-un nou interviu cu Studio 10 din Australia, Alice Cooper a intervenit într-o dezbatere despre oamenii care folosesc un generator de muzică AI (inteligență artificială) ca instrument pentru a crea melodii, armonii și rime bazate pe algoritmi.

„Aș face o lege conform căreia singura persoană care are dreptul să folosească AI să fie Paul McCartney. Este împotriva legii pentru oricine altcineva, dar Paul McCartney, da, tu poți folosi AI. Cine nu vrea să audă o nouă melodie The Beatles!?".

În iunie, Paul McCartney a dezvăluit că melodia, fără nume deocamdată, care urmează să fie „ultimul cântec The Beatles”, a fost completată cu ajutorul inteligenței artificiale și a pornit de la o casetă demo care aparține lui John Lennon. Declarațiile, acordate BBC Radio 4 în iunie, au dus la o oarecare confuzie în rândul fanilor cu privire la faptul dacă vocea lui Lennon de pe piesă este reală sau o versiune AI.

Piesa în cauză include vocea lui John Lennon, extrasă dintr-o înregistrare demo înregistrată în mare parte în apartamentul lui Lennon din New York. 

Inspirația pentru acest „ultim cântec The Beatles” i-a venit lui McCartney după apreciatul documentar Beatles al lui Peter Jackson, unde regizorul a folosit un sistem AI personalizat pentru a separa vocea diferiților membri Beatles de zgomotul de fundal, permițând o reproducere de înaltă calitate.

Foto: Getty Images/ Guliver.